VIDEO – Amenajare Apartament – Acasa la arh. Cristiana Zgripcea – Cum locuiesc arhitectii ep. #2

Seria de videoclipuri „Cum locuiesc arhitectii” continua cu episodul #2 – „Acasa la arh. Cristiana Zgripcea”, in apartamentul său cu 2 camere din zona Nerva Traian, Bucuresti. Primul episod al seriei poate fi vazut aici

Arh. Cristiana Zgripcea a realizat o recompartimentare totala a spatiului de 60 mp, alegand sa nu construiasca peretii propusi de dezvoltatorul imobiliar. In planul initial al constructorului, in zona de bucatarie se afla baia.

La intrarea in apartament ne-a intampinat un open space generos de 36 mp cu bucatarie, living si zona de birou.

Conceptul amenajarii a fost socializarea – realizarea unui spatiu cat mai flexibil si adecvat intalnirilor cu prietenii. Pentru amenajarea de bucatarie, arhitecta a optat pentru un spatiu inspirat din stilul de pub-restaurant, cu piese de mobilier custom-made. S-a folosit parchet laminat de la Egger, alegandu-se acelasi cod de culoare pentru fronturile mobilierului, dotat cu accesorii Blum si Hafele. In acest fel, spatiul dobandeste un aspect calduros si unitar.

Folosirea nuantelor diferite de gri ofera o alura industriala spatiului, temperata prin corpurile de iluminat cu lumina calda.

Griul isi face simtita prezenta si in dormitor, regasindu-se in tapiteria patului, nuanta peretilor si textilele decorative.

Dormitorul de 11 mp este amplificat vizual prin integrarea unui dressing placat cu oglinda, ce „dubleaza” spatiul. S-a optat pentru o oglinda bronze, deoarece dressing-ul este pozitionat pe latura opusa ferestrei si primeste lumina naturala din belsug, iar o oglinda clara ar fi intensificat aceasta lumina.

Baia actuala se afla pe jumatate din dormitorul propus initial. Zona de baie are o suprafata de peste 6 mp, fiind ingenios impartita in doua zone: zona de grup sanitar (lavoar si wc) si zona de relaxare, dotata cu cada. Cele doua zone sunt delimitate printr-un perete placat cu ardezie.

Amenajarea de interior realizata de arh. Cristiana Zgripcea este extrem de ingenioasa si are o puternica amprenta personala. Abonati-va la canalul nostru de Youtube – urmeaza noi episoade din seria „Cum locuiesc arhitectii”!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.