VIDEO – Acasă la arh. Cristiana Zgripcea – Cum Locuiesc Arhitecții ep. #8

Arhitecta Cristiana Zgripcea tocmai și-a terminat de amenajat noul apartament din Bulevardul Unirii, București, și abia am așteptat să o vizităm. Ne-au plăcut mult dormitorul, separat de zona de zi prin uși glisante, terasa cu vedere spre bulevard și peretele din living, placat cu parchet în stil Chevron.

Am mai vizitat-o pe Cristiana în 2018, când locuia în zona Nerva Traian.

Noul ei apartament are două camere și o suprafață utilă de 42 mp plus 8 mp terasă. Cristiana a cumpărat apartamentul când construcția blocului abia începuse.

Arhitecta Cristiana Zgripcea în noua ei bucătărie. Foto Alex Gâlmeanu

Arhitecta Cristiana Zgripcea în noua ei bucătărie. Foto: Alex Gâlmeanu.

„Am folosit un mix contrastant de materiale. Am avut norocul să am o placă de beton destul de frumoasă, pe care am păstrat-o, doar am glazurat-o puțin cu o amorsă și am accentuat-o, punând-o în contrast puternic cu peretele din lemn, cel cu parchet prețio”, povestește Cristiana.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Living open space cu parchet stratificat. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu. (2)

Auriul, în combinație cu betonul aparent, e un fusion îndrăzneț și de efect.

Arhitecta a folosit accente de alamă pentru fronturile de mobilier suspendate de la bucătărie și corpurile de iluminat. Peretele placat cu parchet multistrat de la Kährs e unul din elementele pe care și le-a dorit de la început și a știut exact nuanța și locul în care să îl amplaseze. Pardoseala e placată cu parchet stratificat de la același producător, nuanța Rugged Oak.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Dormitor cu tapet verde și paravan glasvand. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu

Cristiana a îmbinat materialele brutaliste cu cele prețioase, astfel încât acestea să se completeze reciproc.

Apartamentul are o suprafață utilă de numai 50 de metri pătrați (cu tot cu terasă), așa că arhitecta a decis ca zona de zi, care are aproximativ 30 de metri pătrați, să cuprindă și dormitorul.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Dormitor separat de living prin paravan metalic cu sticlă - glasvand. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu.Trecerea între livingul open space și dormitor este extrem de fină, realizată printr-un paravan glasvand cu structură metalică.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Dormitor cu tapet verde și paravan glasvand. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu (3)

Cristiana a avut din prima secundă în minte imaginea finală a spațiului, iar rezultatul a surprins-o în mod plăcut.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Dormitor cu tapet verde și paravan glasvand. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu

Tapetul ales pentru dormitor pare o pictură în acuarelă.

Pentru ea, acasă e spațiul în care se relaxează, iar noul apartament are exact acest efect, datorită confortului ridicat.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Baie cu terrazo și cadă freestanding. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu.

Cada de baie freestanding oferă băii un aer prețios.

Baia este un spațiu minimalist, placat integral cu terrazzo. Nu beneficiază de lumină naturală, dar finisajele deschise la culoare sporesc efectul iluminatului artificial cu LED.

Acasă la arhitecta Cristiana Zgripcea. Baie cu terrazo și cadă freestanding. Apartament în stil industrial București. Foto Arthur Tintu. (1)

Baia are sanitare de la Ideal Standard și baterii Hansgrohe.

Dacă ți-a plăcut amenajarea Cristianei, te invităm să vezi și alte amenajări realizate de ea, pe canalul nostru de YouTube.

Foto amenajare interior: Arthur Țintu
Foto Cristiana Zgripcea: Alex Gâlmeanu

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.