Texturile naturale reinventate prin viziunea modernă a plăcilor ceramice Kerama Marazzi

Prezenți la cea de-a 38-a ediție a Cersaie, cel mai mare târg de plăci ceramice și mobilier de baie, ce a avut loc în septembrie la Bologna, am constatat că mai mult ca niciodată anul acesta s-a pus accent pe finisajele naturale care creează o conexiune a interiorului cu exteriorul. Plăcile ceramice cu aspect de piatră fac parte dintr-o tendință emergentă a reîntoarcerii la materialele de bază naturale, la frumusețea imperfectă a naturii și la obiceiurile înrădăcinate în trecut, dar printr-o viziune uimitor de modernă.

Onice White Black

Gresia porțelanată Kerama Marazzi din seria Onice reproduce în mod realist caracterul natural și frumusețea onixului, un mineral cu o textură fibroasă. Straturi multicolore de pietre prețioase sunt imprimate în gresia porțelanată cu luciu fin (lappato), de format mare, cu dimensiuni de 60 x 120 cm și 120 x 240 cm. Finisajul este unul rectificat, plăcile fiind tăiate după coacere pentru unghiuri exacte de 90  grade și margini perfecte. Acestea oferă astfel un efect vizual continuu și au un design contemporan, liniar și curat, oferind mai multă precizie și uniformitate în proiectele de amenajări interioare. 

Onice White Black

Seria Onice face parte din colecția „Milano”, un omagiu adus moștenirii trecutului și ideilor Renașterii, preluate și dezvoltate în designul modern și tendințele podiumurilor de modă. Plăcile oferă posibilități estetice nelimitate și pot fi integrate atât în amenajări clasice, inspirate de vilele baroce și palatele luxoase care are păstrează memoria Ducilor din Milano, cât și în interioare moderne, inspirate de eclectismul arhitecturii moderne a orașului, pentru a crea un design care inspiră ambientelor spiritul milanez: artă atemporală.

Onice Blue

Colecția face parte din demersul Kerama Marazzi, parte a grupului italian Marazzi, de a dedica colecții unor spații culturale ale lumii, pline de istorie și de inspirație. Filosofia brandului (și obiectivul principal) este îmbunătățirea calității vieții, filosofie la care aderăm și noi. Fiecărui client i se oferă posibilitatea de a-și crea un univers intim, iar integrarea plăcilor dinamice din seria Onice va transforma orice interior într-o călătorie contemporană. 

Onice Pink

Toate finisajele organice ale colecției își spun propria poveste, stârnind curiozitatea și imaginația privitorului. Plăcile Onice Blue amintesc de neliniștea oceanului, în timp ce Onice Beige de calmul deșertului înainte de furtună. Variațiile venaturii și cele 7 nuanțe disponibile oferă astfel versatilitate seriei și încurajează la dezvoltarea unui limbaj propriu.

Onice Blue

Plăcile ceramice ce recreează pietre semiprețioase precum quartz-ul, agatele albastre sau geoda aduc rafinament amenajării și pot fi utilizate atât în zona de zi, cât și în băi. În zona de zi, acestea pot modela artistic pardoseală, sau pot fi utilizate ca un backsplash original pentru blatul de lucru. Recomandăm gresia porțelanată din seria Onice inclusiv pentru băile de dimensiuni mici datorită luciului ce reflectă sursele de lumină, ajutând astfel la maximizarea și creșterea luminozității spațiului. În același timp, redarea realistă a ritmicității procesului de cristalizare a pietrelor naturale oferă dinamism unei zone de duș walk-in mai puțin generoase. 

Onice Beigearh. Cristiana Zgripcea
Onice Blue – Milenakess Design
Onice Blue – arh. Cristiana Zgripcea

Seria Onice Kerama Marazzi este disponibilă atât pe site-ul nostru, www.deltastudio.ro, cât și în showroom-urile noastre, fiind inclusă în multe dintre ambientele proiectate. Dacă îți dorești însă o amenajarea completă, poți apela cu încredere la colegii noștri de la biroul de arhitectură Delta Studio Design care îți vor propune un concept personalizat, plecând de la preferințele tale și adaptat funcționalității spațiului tău. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.