Tendinte in Design Interior pentru 2017

Tendintele din domeniile vizuale tind sa contureze nevoile societatii la momentul respectiv, incercand sa compenseze anumite lipsuri, constientizate sau nu de catre oameni. Anul 2017 se va manifesta cel mai probabil printr-o dorinta de intoarcere la autentic, la uman. Ne petrecem tot mai mult timp in mediile virtuale de socializare, in fata ecranelor sau in trafic, expusi in mod excesiv la imagini (majoritatea manipulate digital), de aceea simtim o nevoie de contracarare a acestei avalanse de artificial prin elemente naturale, simple, firesti.

Iata cum ne vor influenta aceste tendinte globale in modul de amenajare a locuintei in 2017.

Natura din Interior

Pantone, liderul mondial in setarea standardelor de culoare, a ales Greenery drept culoarea anului 2017. Culoarea Anului 2017 simbolizeaza noile inceputuri, prospetimea si grija fata de mediul inconjurator. Descrisa ca „o nuanta proaspata si vioaie de galben-verde ce evoca primele zile de primavara”, Greenery este o aluzie la nevoia de natura, de timp petrecut in exterior.

Alaturi de Greenery, printre tendintele cromatice ale anului 2017 isi vor face loc nuantele mai inchise de verde: kaki sau verde-oliv, potrivite in amenajari de interior in asocieri cu nuante de rosu caramiziu, maro brun sau gri carbune, toate nuante naturale, ce exprima frumusetea si autenticitatea materialelor existente in natura.

Canapeaua Structure de la Bonaldo, versiunea gri, pusa in valoare printr-un perete verde-oliv

Fotoliul Structure de la Bonaldo, tapitat in catifea verde inchis, se contureaza placut pe un perete vopsit intr-un verde cu un ton mai deschis

In noul an, designul interior va invita natura in interioare, fie prin imprimeuri si tesaturi, fie prin plante si materiale naturale.

Tapetul Palmetto de la Osborne and Little, designer Nina Campbell, aduce farmecul palmierilor in interior

Folosirea nuantelor de verde intr-o amenajare de interior creeaza un sentiment de pace si echilibru. O paleta cromatica bazata pe verde va emana senzatia de conectare la natura, la firesc, emotie necesara mai ales in mediul urban.

Tapetul Via col Vento de la Wall&Deco, creat de designerul Christian Benini, se inspira din frunzele tropicale

Colectia de placi ceramice si decoruri Citara de la Kerama Marazzi

Tesaturile Forsyth de la Designers Guild exploreaza nuantele existente in natura

Finisajele cu aspect de lemn sau piatra naturala redau acum cu fidelitate, multumita noilor tehnici de fabricare, texturile existente in natura. Colectia de placi ceramice Cosmos de la Venis, Porcelanosa, integreaza incrustatii fine inspirate de aspectul ardeziei, iar tonurile gri de la suprafata redau componenta metalica a rocilor.

Colectia de placi ceramice Cosmos de la Venis, Porcelanosa, lansata la Cersaie 2016

Foster + Partners pentru PORCELANOSA Grupo – obiecte sanitare si mobilier pentru baie cu forme minimaliste, puse in valoare de un fundal din piatra naturala

Texturi Imbietoare

Petrecem atat de mult timp in online (sau privind la ecranele slim ale televizoarelor) incat avem nevoie de o implicare mai profunda a tuturor simturilor. De aceea, designerii mizeaza din ce in ce mai mult pe tactilitatea produselor, pe o conectare deplina a utilizatorilor cu textura acestora. Materiale pretioase la atingere, precum catifeaua, raman in tendintele de design interior si in acest an.

Versiunea cu tapiterie din catifea a canapelei Windsor de la Arketipo ii ofera un aspect somptuos si elegant, ce invita la relaxare deplina

Inspiratii Retro si Artizanale

Trendul DIY incepe sa se estompeze, fiind pretuite mai degraba mestesugurile traditionale, care solicita un grad ridicat de maiestrie si cunoastere a materialelor si tehnicilor, imprimand obiectelor valoare si unicitate. Vibe-ul retro se resimte nu doar in colectiile de mobilier, ci si in alte solutii de design: decoratiuni, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, finisaje.

Colectia de placi ceramice Firenze Heritage, lansata de FAP Ceramiche la targul CERSAIE 2016, reia estetica placilor traditionale, fabricate in stil artizanal. Aparentele imperfectiuni ale tehnicilor manuale sunt redate prin noile tehnici de fabricare, creandu-se un efect decorativ deosebit.

Colectia de placi ceramice Firenze Heritage de la FAP Ceramiche

Mobilierul de bucatarie Factory de la Aster Cucine, recent expus in showroom-ul principal Delta Studio, este o propunere eclectica ce imbina stilul industrial si influentele rustice. Suprafetele invechite sunt puse in valoare de insertiile de materiale contemporane, oferind o compozitie plina de atitudine.

Sisteme Flexibile

Mobilierul modular nu este o tendinta noua, insa este din ce in ce mai prezenta in vietile noastre, urmare a spatiilor deseori limitate si a stilului de viata in permanenta schimbare. Gratie noilor tehnologii, o incapere poate fi ajustata cu usurinta si rapiditate.

Canapeaua Eclèctico de la Ditre Italia, expusa in showroom-ul nostru principal, este un model de canapea modulara, creat de Spessotto e Agnoletto. Optiunea inovatoare de a-i modifica inaltimea si dimensiunile o face sa devina minimalista, informala sau extra-confortabila, prin simpla repozitionare a modulelor si pernelor.

https://www.youtube.com/watch?v=nehDS-4lYjE

Accente Metalice

Le indragim deja de ceva vreme, iar anul acesta designerii le vor explora tot mai mult. Culorile metalice sunt potrivite ca accente in amenajarile de interior: tonuri de cupru, bronz, auriu si argintiu sunt aplicate in moduri din ce in ce mai diverse, devenind surse de incantare vizuala.

Bucataria Factory de la Aster Cucine din showroom-ul Delta Studio, iluminata de suspensia Clava Dinner Copper

Mozaic Metal Bronze 3D Cubes de la L’Antic Colonial, expus in showroom-ul Delta Studio

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.