Stil minimalist și tonuri vesele într-un apartament de 130 mp

Un proiect, extins pe o suprafață de 130 mp, ce îmbină în mod inspirat stilul minimalist, auster, cu touch-uri feminine și note jucăușe. Proiectul a fost realizat de arhitecții Sergiu Califar, Răzvan Nae, Cristina Sarion și Andrei-Alexandru Argesanu.

Beneficiara și-a dorit o locuință luminoasă, care să emane căldură și confort prin culori, fără a fi însă stridentă. O altă solicitare a fost crearea de spații de depozitare generoase, însă fără ca mobilierul să încarce vizual. Stilul vizat a fost unul modern, dar care să nu se demodeze prea curând.

Arhitecții au propus folosirea finisajelor și materialelor naturale (lemn, piatră, elemente vegetale), alături de inserții de culoare și pasteluri, date de tapet și placări ceramice.

Holul de intrare creează o trecere armonioasă către zona de zi și conține un dressing generos, mascat de placările de oglindă. Zona de dining și living este amenajată în nuanțe calde, cu piese minimaliste de mobilier. Spațiul de luat masa este marcat printr-un tapet geometric și o placare din pal, cu textura de lemn, ce ascunde ușa spre restul spațiilor din apartament. Cele două zone sunt legate prin scafa din tavan, ce cuprinde o serie de pazii de lemn ce cresc gradual, dând o notă de dinamism spațiului.

Bucătăria este un spațiu curat, în care lipsesc jocurile de texturi sau nuanțele. S-a dorit o atmosferă minimalistă, în tonuri de gri și alb, puse în contrast cu porțiunile de lemn.

Mobilierul de bucătărie minimalist este dotat cu electrocasnice incorporabile NEFF.

Dormitorul matrimonial menține linia minimalistă a decorului general, însă cuprinde și accente clasice, feminine, care intră în contrast cu betonul decorativ de pe peretele patului. Atmosfera rezultată este diafană și calmă, specifică spațiului de odihnă.

Baia aferenta dormitorului principal este finisată în nuanțe pământii de oranj, complimentate de texturi de lemn și marmură.

Camera fetiței întrerupe, la o primă vedere, stilul minimalist al apartamentului. Ca și personalitatea unui copil ce devine adolescent, spațiul expune elemente din diferite stiluri, inspirate de activitățile și pasiunile fetiței, creionând un spațiu feminin, cu accente de culoare și elemente punk-rock. Pentru a stimula creativitatea, s-au folosit câteva jocuri în crearea carcaselor de mobilă.

Baia fetiței este un spațiu original și personalizat, cu un perete decorat cu faianța jungle și inserții de licheni decorativi.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.