Pareri si impresii de la Milano cu Arh. Mihai Constantin

Arh. Mihai Constantin  a fost unul dintre membrii echipei Delta Studio ce s-a deplasat la Milano pentru cea de-a 53 a editie a Targului International de Mobila. Acesta a avut un dublu rol, primul a fost de a-si prezenta intr-un mod cat mai profesionist mobilierul expus si anume conceptul de baie DICE, si al doilea, de a-si face o parere in privinta trendurilor si noutatilor lansate cu ocazia acestui eveniment.7_mihai site

Arh. Mihai Constantin spune ca nu poate defini foarte clar un anume stil sau anumite trasaturi care sa se regaseasca la mai multi producatori. Exista elemente comune, standardizari dar fiecare firma in parte si-a stabilit propriile standarde si dimensionari, bineinteles in limitele bine-cunoscute ale ergonomiei si functionalitatii mobilierului, in functie de zona din casa careia ii este destinat.

Cel mai mult a studiat baile si bucatariile, acestea fiind si principalele tipuri de mobilier pe care Delta Studio se axeaza  in piata. Pe langa ceea ce produce deja  (mobilier de dressing, de living sau dormitor) mobilierul de bucatarie este mai complex din punct de vedere al componentelor, accesoriilor si modului de utilizare iar cel pentru bai asigura deja un segment de piata prin care Delta Studio se  diferentiaza foarte bine prin calitate si design.

Iata ce ne povesteste Arh. Mihai Constantin despre ceea ce a intalnit la trag in materie de bucatarii :

„In designul bucatariilor am observat urmatoarele elemente ca fiind marcante si intalnite la majoritatea producatorilor:
Jocul dintre forme si texturi/culori. Contrastul bine pus in compozitie dintre suprafete albe sau colorate (tenta plata) si texturi  naturale. Lemnul natur sau furnire si melamine cu texturi de lemn in nuante apropiate de culoarea naturala a lemnului.  Blaturi cu grosimi mici 10-12-15mm pentru zonele de lucru si blaturi cu grosimi mari 80-100mm pentru baruri sau dining. De asemenea multe mese de dining cu lungimi foarte mari, pana la 6m si grosimi ale blatului mici. Cel putin aparent aceste grosimi mici, dimensiunea blatului marinduse catre centrul mesei sau cu structuri metalice ascunse pentru rezistenta. Materiale folosite in  executie: lemn masiv foarte mult cu aspect cat mai apropiat de starea si culoarea bruta a lemnului, corian, inox, sticla, profile metalice atat pentru carcase cat si pentru fronturi cu placari subtiri adaugate, stratificat, HDF, MDF vopsit si PAL melaminat.
Chiar si la mobilier considerat de lux, am intalnit foarte mult PAL melaminat folosit atat pentru carcase cat si pentru fronturi.
De asemenea placile melaminate erau de o mai buna calitate decat in anii precedenti si cu decoruri mai elaborate. Cele care  imita lemnul au si textura 3D mult mai apropiata de cea naturala.”

Insa la capitolul mobilier de baie concluziile lui au fost urmatoarele:

„La mobilierele de baie nu pot spune ca am vazut modele foarte deosebite din punct de vedere al designului. Foarte multe asemanatoare intre ele. Intr-un fel este de inteles, avand in vedere ca acest tip de mobilier este destul de limitat din punct de vedere al spatiului cat si de lavoarele pe care trebuie sa le sustina. 
Se diferentiaza in general prin proportii, culori si texturi dar variaza in jurul acelorasi forme rectangulare – box si prin manerele folosite, pozitionate cat mai divers. Unele mobiliere de baie aratau aproape ca mobilierul de living. Au iesit in evidenta lavoarele din corian, free-standing cu mobilier incorporat, cu forme drepte si accesorii inglobate.”

_MG_7779

_MG_7782

_MG_7787

_MG_7794

_MG_7799

_MG_7817

_MG_7822

_MG_7824

_MG_7852

_MG_7858

_MG_7866

_MG_7872

_MG_7884

_MG_7887

_MG_7948

_MG_7949

_MG_7957

_MG_7966

_MG_7968

_MG_7971

_MG_7980

_MG_7986

_MG_7994

_MG_8011

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.