Note artistice într-un apartament de închiriat

Un apartament de închiriat din București, amenajat în 2020 de arhitecții Alexandru Călin și Georgiana Gogolan de la Space Casuals, reușește să se distingă între alte locuințe de acest tip prin inserțiile artistice. Suprafața sa de aproape 70 de metri pătrați îl face ideal pentru o familie cu doi copii sau chiar pentru un cuplu tânăr.

Amenajare moderna - living bleumarin - Space Casuals

Cromatica aleasă de arhitecți este una preponderent neutră, cu accente de auriu și albastru ce ies în evidență pe tonurile naturale de lemn de stejar. Pentru fiecare încăpere, au creat un cadru personalizat de piesele de mobilier și texturile alese. Spațiul a fost gândit și conceput în așa fel încât mobilarea să fie una minimalistă care să lase cât mai mult loc de desfășurare viitorilor locatari.

Amenajare moderna - bucatarie bleumarin - Space Casuals

Apartamentul cuprinde un open-space cu hol de intrare, living și bucătărie deschisă, plus două dormitoare și două băi. Unul dintre dormitoare a fost transformat în cameră de oaspeți (ce poate deveni la nevoie cameră pentru copil) și birou pentru lucrul de acasă.

Povestea din spatele amenajării

Stilul de amenajare este unul modern, cu accente eclectice mid-century. Inspirația arhitecților a venit de la o expoziție de artă modernă: fiecare spațiu e asociat cu o atmosferă și o paletă de culori provenite de la picturile iconice din expoziție.

„Un gest ușor ironic, aproape pop, în care ne-am imaginat că orice spațiu, chiar comun și banal până la urmă, are dreptul la un strop de artă”, justifică arhitectul Alexandru Călin.

Provocarea acestui proiect a constat în dorința de a se realiza o imagine de ansamblu unitară, atractivă, ușor elegantă, dar într-un buget fix, redus, și într-un interval de timp destul de presant.

Sfaturi pentru amenajarea unui apartament de închiriat

Fiind un apartament de închiriat, linia de amenajare ar trebui să fie una neutră, cu personalitate sau elemente care să atragă, dar fără să aibă o direcție stilistică precisă, directă, pentru că ar restrânge cumva numărul persoanelor interesate.

Adresabilitatea ar trebui să fie una cât mai largă. Credem că trebuie mizat și pe calitățile existente ale fiecărui spațiu în parte și felul în care acesta poate fi pus în valoare în detrimentul, poate, al unei linii directoare de amenajare.

Până la urmă, contează în egală măsură atât prima impresie, prima privire a viitorului chiriaș, cât și felul în care acesta regăsește pe termen lung în fiecare situație: tot ce îi este necesar și comod pentru a face locuirea plăcută. În cazul de față, spațiul, destinat unor viitoare persoane ce vor locui în chirie, mizează pe fiecare încăpere ca fiind realizată într-un stil nonconformist și cu un grad de adresabilitate cât mai ridicat”, ne sfătuiește arhitectul Alexandru Călin.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.