HEX, mobilier de baie geometric. Arh Oana Coarfă

Oana Coarfă este nascută în 1978 în Ploieşti. A studiat arhitectura la UAUIM Bucureşti şi Technische Universiteit Delft, Olanda.  In 2010, lucrarea Fan – interior de spatii retail –  a fost premiată de World Space Creators Award Japonia.

Din 2007, Oana Coarfă este partener in Republic of Architects, lucrând ca arhitect în proiecte ce experimentează cu diverse Oana Coarfa 2practici ( construcţii noi, reamanajare, design de produs, design grafic, desen, concept…).

În 2013, a înfiinţat  c a b i n e t, design de produs. c a b i n e t  este un brand, centrat pe învatarea disciplinei şi practicarea virtuţiilor. Obiectele create în c a b i n e t  sunt forme  condensate care promovează designul util.

Oana Coarfă a câştigat cu proiectul Concept de Hex, unul dintre premiile Cântând sub duş … sau în cadă organizat de Delta Studio. Dedicat tinerilor arhitecţi, concursul a vizat crearea de către concurenţi a unor concepte inovatoare. Conceptul  ei a fost executat cu succes şi este deja expus în showroom-ul Delta Studio Răzoare.

Elementele produse sunt lavoarul, oglinda şi corpul de depozitare, ce formeaza o suită cu forme geometrice simple, decorate cu textură realizată în formă hexagonală.

Producţia, realizată in fabrica Delta Studio şi cu sprijinul colaboratorilor, a necesitat coordonarea mai multor materiale, rezultând obiecte competitive tehnic şi funcţional.

HEX-01-imagine concurs

Lavoarul este elementul central, cel care aduce noutate în design prin modul în care realizează scurgerea controlată a apei prin frezări în pantă ce converg spre sifon. Oglinda este un element funcţional şi decorativ, cu dimensiuni similare lavoarului, este înnobilată cu zone sablate în sticlă, ce lasă lumina să treacă. Corpul de depozitare are folosinţă dublă: protejează în spatele învelişului oglindă compartimente tip sertar, dar şi taburet de baie.

PENTAX DIGITAL CAMERA

Baia este locul în care suntem în contact prin simţuri cu prezenţa fizică a corpului nostru. Curăţăm, cunoaştem, descoperim vizual şi olfactiv parţi ale corpului pe care în mediul social nu le dezvăluim. Săpun, săruri, uleiuri, aburi, apă, bureţi, prosoape – un întreg alai de obiecte pe care le folosim în camera de baie ne stau la dispoziţie în această experienţă. Zidurile băii devin o a doua piele care ne protejează de exteriorul intruziv sau de virulenţele climei.

Simbolurile simple geometrice sunt legate de experienţa simplă a descoperirii mediului natural. Suntem înconjuraţi de aceste simboluri care definesc în cel mai simplu mod lumea care ne înconjoară. Opţiunea pentru figuri geometrice regulate vine din modestia asumată a formelor simple în acord cu pierderile minime de efort ale punerii în operă.

Hexagonul aminteşte de forma unor pietre, de structura chimică a benzenului, fagurele de albine. Este o formă geometrică plană care permite realizarea cu usurinţă a texturilor, prin alipire. Este o opţiune de simplificare formală a unor semne produse industrial. Hexagonul ( din greacă ἕξ hex, şase) este inspiraţia mozaicurilor complicate islamice, creând suprafeţe surprinzătoare acoperite cu forme şi culoare.

PENTAX DIGITAL CAMERA

Elementele componente ale băii HEX sunt acoperite cu un strat care are aceleaşi proprietăţi, indiferent de utilitatea lui. Sunt suprafeţe perforate care permit trecerea fluxurilor fără de care camera de baie nu îşi găseşte utilitatea: apa şi lumina. În acest mod sunt realizate lavoarul, oglinda şi suprafaţa întregii pardoseli, din plăci ce lasă impresia unei suprafeţe continue, perforate cu forme hexagonale.

HEX-02-imagine productie

HEX-03-imagine productie

 

poza_68

Oana Coarfă locuieşte şi lucrează în Bucureşti.

https://www.republicofarchitects.com/

https://c-a-b-i-n-e-t.tumblr.com

Error: Contact form not found.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.