#StayHome – Cum să personalizezi o cameră cu ajutorul tapetului

În ultimii ani, tapetul a câștigat teren în amenajările de interior, datorită modelelor și nuanțelor foarte variate lansate de producători. Pentru că e un element de decor foarte versatil, devine de multe ori punctul focal (accentul) încăperii.

Dacă vrei să personalizezi o cameră, fie că e vorba de hol, living, dormitor sau chiar bucătărie ori baie, tapetul e o opțiune bună. Acest finisaj e disponibil într-o gamă variată de stiluri și modele: tropicale, florale, picturale, orientale, grafice sau abstracte – e imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.

Am strâns în acest articol câteva modele de tapet de la Mind the Gap. E produs în România, la Târgu Mureș, așadar atunci când alegi un tapet de la acest producător, susții designerii români și producția locală.

Grădina sau sera de acasă

Tapet cu flori Imperial Flora Mind the Gap

Modelul Imperial Flora de la Mind the Gap este inspirat de grădinile regale și redă bujori supradimensionați, în diferite culori.

Tapet cu flori Imperial Flora Mind the Gap detaliu

În fața tulpinilor de flori e desenat un panou ornamental din lemn, cu elemente decorative, care creează impresia că privești grădina din exterior, printr-un gard delicat.

Unde l-am folosi noi: în camera de studiu, hol, living sau dining.

Nu credem că inspirația naturii va înceta vreodată în designul de interior, așa ca un model de tapet cu frunze va arăta la fel de „proaspăt” de-a lungul anilor.

Tapet cu frunze Green Sanctuary Mind the Gap

Modelul Green Sanctuary prezintă într-o ilustrație botanică detalii la scară largă a diferitelor tipuri de ferigi. Nuanțele de verde au un efect liniștitor în spațiile interioare.

Tapet cu frunze Green Sanctuary Mind the Gap

Green Sanctuary – o pagină de botanică, la tine acasă.

Unde l-am folosi noi: peste tot – în camera de studiu, hol, living, dining sau dormitor.

Tapetul Orangerie oferă iluzia unei grădini exotice de interior, privită printr-un perete de sticlă vintage. Ce fundal mai plăcut pentru ritualul ceaiului sau al cafelei?

Tapet Orangerie de la Mind the Gap – seră exotică pe care nu trebuie să o îngrijești.

Unde l-am folosi noi: în camera de studiu, hol, living sau dining.

O pictură uriașă

Ne plac modelele de tapet care par picturi, pentru că au un efect cu adevărat special asupra spațiului. Și putem să punem pariu că oaspeții te vor întreba „cine ți-a pictat peretele?”

Tapet Splatters pictura albastra

Splatters e un model jucăuș de tapet care înfățișează pete și stropi de culoare, în nuanțe albastre.

Unde l-am folosi noi: în camera copiilor, hol, living sau dining.

Albastrul-indigo e o nuanță puternică și are un efect calmant. Tapetul Aizome e inspirat de cultura Japoniei și desemnează procesul de vopsire cu indigo. Colecția redă diverse elemente ale naturii într-un stil artizanal.

Tapetul Aizome Mind the Gap

Magia oceanului, pictată pe un perete.

Unde l-am folosi noi: în orice camera, dar mai ales în dormitor sau în camera celor mici, pentru efectul liniștitor și visător.

Și tapetul Labyrinthine explorează nuanțe curajoase de albastru. Compoziția redă o rețea imaginară de tuneluri combinate cu forme geometrice, într-o notă suprarealistă.

Tapet Labyrinthine Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în orice cameră.

Modelul Bittersweet folosește și el impactul picturilor abstracte. Amestecul de roz, albastru închis și ocru contrastează cu elementele grafice intense: tușe de pensulă, linii, puncte. Compoziția puternică se inspiră din curentele de pictură abstractă.

Tapet Bittersweet Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în camera copiilor, hol, living.

Moving Waves e un tapet cu un desen realizat manual – linii albe ce simbolizează valurile marii, pe un fundal indigo, puternic.

Tapet Moving Waves Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în dormitor, camera copiilor, hol, living, bucatarie.

Detalii prețioase

Shibui este un model care include detalii subtile de texturi și nuanțe, ce echilibrează simplitatea cu complexitatea.

Tapet Shibui Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în orice cameră, pentru o notă zen.

Varianta Shibui Copper conține nuanțe negre și aurii. Se potrivește într-un interior în stil industrial sau cu note masculine.

Tapet Shibui Copper Mind the Gap

Modelul Deco Trellis conține ornamente florale, detaliate într-un stil vintage. Nota baroca e data de nivelul ridicat de detalii.

Tapet Decco Trellis Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în orice cameră.

Modelul Sketch Book expune câteva schite create de arhitectul neoclasic francez Charles Percier. Frumusețea acestui model stă în detaliile desenate manual în caietul de schițe al artistului.

Tapet cu carti Sketch Book Mind the Gap

Unde l-am folosi noi: în camera de studiu, living, bibliotecă.

Bine de știut: produsele MINDTHEGAP sunt realizate pe material nețesut (non-woven) de ultimă generație. Tipărite digital cu cerneluri ecologice, sunt ușor de montat pe orice tip de perete interior. Montajul se realizează prin aplicarea adezivului Vlies pe perete, după care fiecare fâșie este așezată lipită una de cealaltă. Adezivul permite pentru o perioadă suficientă de timp potrivirea fâșiilor, astfel ca modelul tapetului să continue corect de la o fașie la alta.

Iată și câteva sfaturi despre cum să montezi tapetul de la producătorul britanic Designers Guild:

Suntem siguri că modelele de mai sus te-au convins că tapetul e o soluție perfectă pentru a ieși din „zona de confort” într-o amenajare. Nu uita: un perete cu tapet bine ales vă scoate complet din banal spațiul.

Iar dacă redecorarea îți face poftă de o reamenajare în toată regula, te invităm să te înscrii în  campania noastră de reduceri #SmartLuxury.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.