VitrA – Urban Inspired

Celebrul brand VitrA din Turcia a prezentat la Cersaie colecția 2014 de plăci ceramice inspirate de viața urbană și denumită ca atare: Urban Inspired. Iar argumentele pentru crearea colecției sunt cât se poate de interesante. Cei de la VitrA spun că orașele sunt ca oamenii, niciunul nu e la fel ca celălalt. Există diferențe vizibile de la mărime la stare, și mai subtile de la arhitectură la realitatea emoțională și culturală. Toate creionează caracterul unei metropole și așa cum oamenii își pun amprenta asupra orașelor, așa și orașele influențează oamenii. Asta a fost gândirea din spatele colecției de plăci ceramice ce numără șase game, fiecare inspirată și denumită după numele unui oraș emblematic. Fără îndoiala o colecție Smart Luxury!

Specialiștii de la VitrA au pornit de la întrebarea: care este materialul definitoriu pentru peisajul urban al acestor orașe? Fiecare parte a colecției cu secțiunile Berlin, Londra, Istanbul, Moscova, Rio de Janeiro și Roma este concepută în acord cu spiritul arhitectural al orașelor. Astfel plăcile au texturi, culori și forme care să evoce caracterul acestor aglomerări urbane. Să le vedem în continuare. Și pentru cei interesați, produsele VitrA pot fi achiziționate și în România prin Delta Studio.

VitrA Berlin colectia Urban Inspired 2014

VitrA Berlin colectia Urban Inspired 2014

BERLIN. Gama acesta provoacă limitele imaginației. Gândiți-vă la Berlin și îl veți regăsi evocat prin suprafețele metalice ale plăcilor ce par să îmbine lemnul cu metalul. Patina timpului exprimată prin textura lemnului, designul motivelor geometrice și brâurile nichelate îndrăznesc să afirme prezentul.

VitrA Istanbul colectia Urban Inspired 2014

VitrA Istanbul colectia Urban Inspired 2014

ISTANBUL. Plăcile acestei game prezintă texturi în relief și sunt în nuanțele lemnului, alb și negru – nonculorile care evocă lumina si întunericul. Toate sunt decorate cu ornamente galbene, ce amintesc de modelele otoname de altădată. Un contrast de putere și sensibilitate tipică metropolei ce se întinde pe două continente.

VitrA London colectia Urban Inspired 2014

VitrA London colectia Urban Inspired 2014

LONDON. O gamă modernă cu plăci ce evocă materialele tipic urbane – beton și metal în trei culori alb, gri și taupe. Un motiv decorativ floral vine să ofere o tușă clasică, rafinată plăcilor cu alură modernă.

VitrA Moscova Urban Inspired 2014

VitrA Moscova Urban Inspired 2014

MOSCOW. Suprafețe luminoase care reflectă lumina, care te fac să te gândești la marmură albă cu venaturi de agată în tonuri de bej sau caramel. O gamă în care combinația devine sezorială de la răceala gheții la deliciul răcoros al înghețatei. Plăcile elegante sunt completate de unele cu model geometric, ce fac legătura din somptuozitatea trecutului și realitatea trepidantă contemporană.

VitrA Rio Urban Inspired 2014

VitrA Rio Urban Inspired 2014

RIO. Estetica plăcută a diferitelor varietăți de lemn este prezentă în această gamă ce permite nenumărate scenarii de montaj. Versatilitatea este cuvântul cheie aici, plăcile găsindu-si locul perfect atât în spații rezidențiale, cât și în cele publice sau comerciale, completând fericit imaginea urbană.

VitrA Rome Urban Inspired 2014

VitrA Rome Urban Inspired 2014

ROME. Plăcile din această gamă au un aspect de piatră naturală și pot fi montate atât pe pardoseală, cât și pe suprafețele verticale. Sunt disponibile într-o paletă coloritstică de la alb, gri, bej la antracit. De asemenea, gama include și elemente decorative suplimentare armonizate perfect cu plăcile mari.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.