Vitra – traditie, design, calitate

Cu o gamă largă de produse si o retea de distribuție extinsă, Eczacıbașı Building Products Division exportă în prezent produsele sale la mai mult de 75 de tari. Ea a devenit un furnizor recunoscut la nivel global de produse de baie si placi ceramice prin dobândirea Engers Keramik, Villeroy & Boch, Fliesen si Burgbad, alături de Vitra.

ManisaFabrika2

VirtrA, care combină un design superior si tehnologie avansată cu inspiratia si traditionalismul pe care le-a primit prin mostenirea lasata de ceramica Anatolia ce datează de mii de ani furnizad solutii pentru baie de mai mult de o jumătate de secol.

yonetim

Fondator Eczacıbașı Group- Dr. Nejat F. Eczacıbaşı (1913-1993)

Primul atelier Vitra a fost mic, cu o fortă de muncă ce includea opt oameni si un cuptor singur, extrem de inadecvate pentru a face fată cererii coplesitoare. Dar a fost singurul loc unde s-au fabricat produse de la faianta la cesti de ceai sau prize electrice. O noua fabrica a intrat pe linie în 1958 ca răspuns la cererea tot mai mare.

Numele de marcă Vitra a fost adoptat în 1966, si a crescut treptat ajungand să reprezinte game complete de produse sanitare.

189_12_cr

Caracterizata prin soluții inteligente și forme liniare, colecția de la Vitra, T4 s-a nascut in ideea unui stil minimalist și oferă posibilitatea de a pregăti pe deplin baia cu maximum de funcționalitate. Inspirata de conceptul de baie totala, integrează într-un singur program unitar patru grupe de produse: materiale ceramice sanitare raționale, căzi din acril cu mai multe dimensiuni, baterii moderne și inteligente pregătite pentru a economisi apă, un întreg set de mobilier voluminos, rațional și confortabil de utilizat.

Eczacıbașı Building Products Division a făcut primul său export în Germania la începutul anilor ’80, stabilind cadrul ce transforma Vitra intr-un brand global. În 1999 se deschide prima fabrica din strainatate în Irlanda – pentru a servi mai bine această piată. Investițiile mai recente din Germania au avansat mai departe dezoltand strategia globală a grupului. La începutul anului 2006, grupul a achiziționat Engers, un jucător important pe piata germana de placi ceramice. În luna martie a anului următor, grupul a achiziționat o cotă de 51% si detine astfel un control complet de management al prestigioase companii Villeroy & Boch de placi ceramice. In anul 2008, în timp ce sărbătoreau a cincizecea aniversare a brandului Vitra, grupul achizitioneaza compania Burgbad din Germania, liderul european de baie piata de mobilier de lux.

O alta lume, un alt spațiu, mai intim, relaxat si linistitor decât oriunde altundeva … O nisă pentru care tinde spiritul dar si un răsfat al corpului … O cameră vibranta, adaptabila unde apa ce curge este o parte din mobilier … Baia face o revenire glorioasă pentru ce revendica un loc central în viața noastră.

Inspirat de sociabil, de lux si cultura hamam turcesc, o baie Vitra este un spațiu de locuit în care individul contemporan se pot odihni, citi si isi petrece timpul pentru  îngrijirea personală. Practic, confortabil si stilistic toate în acelasi timp, ea este nucleul mediului interior.

Bazându-se pe tradiția veche de milenii Anatolian de artă ceramică, Vitra combină concepte estetice superioare cu o tehnologie sofisticată pentru a redefini relația noastră cu apa si reinventeza baia.

190_form 500 01_cr

Vitra Form500, este o serie versatila ce oferă posibilitatea de a se adapta cu ușurință în orice spațiu. Forme curate și curbe reconfirma traditia Vitra, prin utilizarea de materiale de înaltă calitate și de îngrijire în realizarea produselor. Vitra Form500 se caracterizeaza prin linii elegante si line , oferă lavoare,cu coloană și semicoloana, sanitare si pardoseala. 
191_0007220_2_cr
Insarcinat de Vitra să elaboreze un concept de baie total, doar Lovegrove putea fi proiectantul. Formele sunt cu siguranta echivalente: baterii și accesorii de duș care amintesc de coloana de lichid sau lavoare de perete care par picături și plăci decorate cu valuri. Colectia Istanbul este un amestec perfect de forme organice, combinate cu tehnologii de producție sofisticate.
194_eczacibasi-yapi-urunleri-grubu-brvitra-8_cr
Constând în principal din produse ceramice, seria Metropol oferă igienă si confort, printr-un sistem care combină apa caldă și rece și toalete personalizate cu un rezervor pentru spălare. Lavoarul monobloc din serie oferă, de asemenea, simplitatea vizuala pe care o cer arhitecții. Aspectul lor „de sculptura”dictează atmosfera si stilul arhitectural al camerei.
195_eczacibasi-yapi-urunleri-grubu-brvitra-25_cr
Unul dintre bine-cunoscutele birouri de design finlandez, Pentagon, specializat în proiectarea și strategia de proiectare a produselor și a spațiului interior, a acceptat sa creeze conceptul unei bai familiale funcționale și accesibile. Nest creează o cameră cu o vasta gama de produse în care toată lumea din familie se poate simți specială și se poate bucura de o experiență bazată pe propriile așteptări. Se combină calitatea cu simplitate a designului scandinav si popularizeaza aceast stil pentru toti.
196_0007428_2_cr
Cu aceasta colecție, Freedom,”cultura baii” este proiectata într-o nouă direcție, de natura inovatoare și precisa, cu o abordare unica pentru forme creative și neobișnuite. Freedom este asimetria în mișcare, armonie și fluiditate ce vizează binele fizic și fiziologic.
Design-ul este la baza brandului Vitra. În scopul de a demonstra angajamentul față de inovație dar si de a aduce secole de experienta privind ceramica turceasca, dar si cultura acestora combinata cu valorile din secolul 21, Vitra a construit un departament de designeri, care ajuta la identificarea unor noi directii si trenduri în baie privind obiectele de ceramica sanitara si placarile ceramice. Cu toate acestea Vitra este interesata de longevitatea colaborarilor si cultivarea acestor relatii de-a lungul timpului. Această abordare a făcut Vitra recunoscută pe plan internațional pentru ideile sale sofisticate, estetice dar si prin concepte care au castigat unele dintre cele mai importante premii de design.
Produsele Vitra se pot vedea si achizitiona in showroom-urile Delta Studio.

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.