VIDEO – Tendinte in Amenajari de Bucatarie la Eurocucina/ Salone del Mobile 2018

Salone del Mobile 2018, aflat la a 57-a editie, a gazduit anul acesta si targurile EuroCucina si FTK (Technology For the Kitchen), care se organizeaza din doi in doi ani. Ne-am bucurat asadar sa descoperim si sa filmam cele mai noi tendinte in amenajarea bucatariilor, de la cei mai importanti furnizori din lume.

Poliform ocupa un loc de top in fiecare an in cadrul targului, anul acesta fiind prezent in doua standuri impresionante – in Pavilionul 5, unde si-a prezentat colectiile de noapte si zi, si in Pavilionul 9, in cadrul Eurocucina, cu sectiunea de mobilier de bucatarie. O noutate este ca, din acest an, brandul Poliform este si brandul pentru bucatarii. Inainte, bucatariile erau fabricate sub brandul Varenna, dar de la inceputul acestui an s-a decis crearea unui brand comun.

Dupa cum ne-a explicat Marco Zotti, reprezentantul Poliform, la EuroCucina 2018 s-a lansat un nou model de mobilier de bucatarie, numit SHAPE. Acesta are un design extrem de special, cu multe caracteristici, nu doar forma fronturilor si a mânerelor, dar si, de exemplu, posibilitatea de a avea usa intreaga pentru toata inaltimea incaperii.

Mobilierul contemporan de bucatarie Shape este creat sa fie parte dintr-un proiect complet, unitar, in acord cu filosofia brandului italian de „home project”.

Brandul Gamadecor, parte a grupului Porcelanosa, a prezentat noi moduri revolutionare de a inchide si deschide mobilierul de bucatarie, conceput in acord cu noile cerinte de viata.

Dupa cum am descoperit si la fabrica Gamadecor din Spania, bucataria nu mai este tratata ca o zona separata de restul locuintei, ci face parte dintr-un open space cu living si zona de dining. Partea functionala a mobilierului poate fi oricand mascata prin inchiderea usilor.

La furnizorul italian Aster Cucine am redescoperit bucataria Opera, poate cel mai complex model de bucatarie clasica existent la ora actuala pe piata. Ceea ce este deosebit la acest model este ca elementele decorative specifice unei bucatarii clasice (coloane, cornise, lezene) mascheaza partea functionala, ascunzand sertare si depozitari. Opera este o bucatarie extrem de complexa si versatila, ce poate acoperi conceptul intreg al unei amenajari.

Am regasit si mobilierul in stil industrial Factory, expus si in showroom-ul principal Delta Studio din Bucuresti, ce combina diferite materiale– metal, corten (un otel corodat, cu ruginire controlata), lemn recuperat, sticla – efectul fiind unul nonconformist si eclectic.

Mobilierul Aster Cucine poate fi fabricat intr-o gama variata de finisaje si nuante, fiecare model putand fi personalizat si compus dupa dorintele utilizatorului. Aster Cucine este un producator foarte flexibil in realizarea ideilor personalizate.

Prietenii de la Franke ne-au intampinat cu multe produse noi, intre care familia Maris, compusa din plite, cuptoare si hote. Ne-a atras atentia hota Maris Impressum, o hota care are panoul din spuma poliuretanica in 11 culori.

Smeg ne-a cucerit cu noua colectie dezvoltata in parteneriat cu Dolce&Gabbana, a treia colaborare intre cele doua branduri italiene.

Intitulata ‘Sicily is my Love’, colectia semnata de designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana cuprinde electrocasnice decorate cu imprimeuri inspirate de peisajele si traditiile siciliene.

Daca v-a placut materialul, va invitam sa va abonati la canalul de Youtube Delta Studio – urmeaza un video despre Tendintele in Amenajari de Living & Dormitor!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.