VIDEO – Tendinte Gresie si Faianta Colorata la Cersaie 2018

Am vazut care sunt propunerile in materie de placi ceramice neutre, dar sa nu uitam ce rol important are culoarea in designul de interior. Iar cand vorbim de gresie si faianta colorata, o doza de culoare poate face diferenta dintre banal si WOW. La targul Cersaie 2018, am mers la standurile producatorilor Tonalite si Natucer pentru a vedea ce tendinte in culoare se prefigureaza pentru 2019.

Suntem incantati sa anuntam noua noastra colaborare cu furnizorul italian Tonalite. Este o companie de familie, fondata in 1974 si condusa de familia Pagani. Cu radacini in mestesugul artizanal, dar folosind tehnologii moderne, Tonalite cucereste prin formatele inovatoare si gama variata de culori.

Colectia Joyful cuprinde 13 nuante intense, in 2 formate, de 10×40 si 10×20 cm.

Colectia Nature propune 8 culori in nuante inspirate de natura, si lanseaza la Cersaie noul format de 10×40 cm.

Colectia Aquarel reinterpreteaza in cheie moderna elemente stilistice din trecut si reinventeaza in format de 15×15 cm placile decorative artizanale. Studiile de culoare realizate de Tonalite permit recrearea unui efect cromatic similar celui obtinut prin pictarea cu acuarela.

De-a lungul anilor, Tonalite a creat modele si nuante solicitate de clienti si designeri. Este ceea ce distinge compania la nivel national si international. Lucioase sau mate, placile Tonalite au mereu formate mici, ce pot fi montate precum piesele de mozaic, pentru a obtine efectul unei suprafete complete.

Am mers si la furnizorul nostru spaniol Natucer, ce ne-a intampinat cu un stand cu tematica mediteraneana. Natucer se distinge prin placile sale ceramice extrudate cu forme originale.

Potrivite atat in proiecte rezidentiale cat si in spatii publice, propunerile Natucer sunt apreciate de arhitecti si designeri pentru alura lor artizanala, cu note retro.

Noua colectie Figures propune 3 formate in 11 nuante, cu unghiuri drepte sau rotunjite, ce pot fi combinate in moduri diferite.

Aceste placi ceramice extrudate pot fi folosite si pe pardoseala, compunand jocuri geometrice ce transforma radical spatiul.

Colectia de gresie portelanata extrudata D’Anticatto propune 6 culori cu finisaj antichizat, in 7 imprimeuri diferite, plus 13 piese speciale.

Aceste produse pot fi montate si la exterior, fiind extrem de rezistente la inghet si variatii de temperatura.

Speram ca v-au placut si inspirat aceste placi ceramice italiene si spaniole, create pentru a transforma ambientele in spatii originale pline de personalitate!

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.