VIDEO – Tendinte Amenajari Baie 2018 – Gresia Hexagonala

Gresia hexagonala a cucerit lumea designului de interior si este extrem de populara. Placile ceramice hexagonale au o alura retro care le facem extrem de interesante, aducand farmec si un aer aparte amenajarilor de interior. 

Hexagonul are o forma unica si totodata suficient de simpla incat sa se potriveasca in aproape orice ambient. Modalitatile de imbinare ale hexagoanelor sunt si ele extrem de ofertante, creand aspectul de fagure de miere. Forma hexagonala permite alaturarea de texturi si nuante diferite, fara a incarca vizual. Se obtin astfel modele extrem de variate, aproape nelimitate.

Colectia Buranelli de la Kerama Marazzi

Ne plac hexagoanele deoarece sunt extrem de versatile. Dimensiunile sunt variate si se preteaza in diverse stiluri de amenajare. Intr-o baie clasica, se potriveste o pardoseala cu gresie hexagonala uni, intr-o culoare neutra, ca griul. Pe pereti se va potrivi o placare de faianta cu aspect de marmura – venaturile sale gri se asorteaza astfel la placarea de pe pardoseala.

O gresie hexagonala cu aspect de lemn va arata extrem de natural si va aduce un sentiment de caldura si confort spatiului. Ea se preteaza si in bucatarie sau living.

Gresie Brenta de la Kerama Marazzi

Pentru un look contemporan, pot fi folosite diferite placi colorate, in nuante bine coordonate.

Faianta hexagonala Sugar de la Keramyth

Placile ceramice hexagonale se potrivesc atat pe pereti, cat si pe pardoseala, ingenioasa fiind si alaturarea de gresie hexagonala si parchet de lemn, potrivita si in zona de zi sau bucatarie. Pentru a obtine o imbinare perfecta, parchetul trebuie decupat dupa forma hexagoanelor.

Detaliu de imbinare intre gresie tip parchet si gresie hexagonala

In zona de baie se preteaza o pardoseala placata cu gresie tip parchet. Nuanta sa naturala se va potrivi perfect cu hexagoanele alb-negru montate pe perete.

Colectia Buranelli de la Kerama Marazzi

Placile cu model geometric se vand la bucata si se pot monta in diferite stiluri, punand in evidenta diferitele zone – lavoar, oglinda, obiecte sanitare, dus.

Gresia poate fi montata doar pe o portiune de perete, dupa cum se observa in aceasta amenajare. Aceasta asimetrie este binevenita intr-o baie moderna si aduce dinamism spatiului.

Gresie hexagonala Twist de la KeramythAtunci cand se folosesc nuante neutre, se pot combina hexagoane cu placi ceramice in stil patchwork din aceeasi gama cromatica. Va rezulta un spatiu extrem de original.

Sunt recomandate griurile, grejurile, bejurile si culorile de pamant.

Prin alternarea nuantelor, se creeaza modele inedite si originale. Se poate monta pe o portiune o singura nuanta, alternand apoi gradual placi de alta culoare.

Filmare realizata in showroom-ul Delta Studio Militari (Valea Cascadelor nr. 18, Bucuresti). Imagini cu produse Porcelanosa, Kerama Marazzi, Natucer. Vizualizari 3D realizate de designer Manuel Saliche, arh. int. Andrei Ionescu, designer Dana Adascalitei. Produsele folosite se regasesc aici. 

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.