VIDEO – Nuanțe de gri și mobilier minimalist, într-un apartament cu două camere din București

Biroul nostru de design interior, Delta Studio Design, a terminat de amenajat la finalul anului 2020 un apartament de două camere din București. Interiorul se remarcă prin mobilierul modern, făcut pe comandă, și o paletă cromatică neutră, ce imprimă o notă destinsă amenajării.

Apartamentul cu două camere este situat în zona Unirii și are o suprafață utilă de 52 de metri pătrați. Se află într-un bloc construit în perioada comunistă și a avut nevoie de lucrări semnificative de renovare, ceea ce a ridicat bugetul total la aproape 50.000 de euro.

Combinația de gri și lemn se regăsește în fiecare cameră

Ana Demian, arhitecta de interior care s-a ocupat de amenajare, a ales un stil minimalist, cu o cromatică neutră, bazată pe griuri. Accentele lemnoase sunt cele care încălzesc spațiile și le oferă o notă confortabilă.

Bucătăria este deschisă către hol și este un spațiu de aproximativ zece metri pătrați.

Mobilierul de bucătărie este făcut pe comandă în România de brandul Formmat, din MDF lucios și PAL furniruit stejar, cu accesorii Blum.

Electrocasnicele încastrate sunt de la Franke. Zona de luat masa include o masă extensibilă de la Formmat, iluminată printr-o lampă suspendată cu detalii aurii. Scaunele gri sunt de la același furnizor.

Livingul include un birou pentru lucrul de acasă

Zona de zi are un spațiu de relaxare, cu canapea și pouf gri, modelul Chic de la brandul italian Samoa, și un dulap care include și birou, pentru lucrul de acasă. Mobilierul este pe comandă, de la brandul italian Mercantini, din MDF vopsit alb mat cu elemente din lemn stratificat.

Scaunul galben este o pată de culoare în ambientul neutru. Lumina joacă un rol esențial în living: pe lângă luminile punctuale și spoturi, există și o lumină ambientală asigurată de o scafă perimetrală cu benzi LED, folosită și în dormitor.

Gri și nuanțe de stejar în dormitor

Centrul de interes din dormitor este panoul de PAL furniruit stejar, pe care proprietarul și l-a dorit foarte mult. Este un element care aduce un sentiment de căldură și, în combinație cu peretele gri, reia laitmotivul întregii amenajări. Patul este modelul Happy de la Samoa, iar noptierele albe de la Calligaris sunt iluminate de corpurile de iluminat negre suspendate Concetta de la Nova Luce.

Dressingul alb din dormitor este de la Mercantini, făcut pe comandă, cu spațiu pentru televizor și rafturi pentru cărți.

Baia are o suprafață redusă, iar Ana a optimizat-o astfel încât să dea senzația de spațiu mai generos.

Lavoarul alb este modelul Line de la Dalet, cu lavoar Silk de la Kuma. Vasul de toaletă suspendat este modelul Rondo de la Dalet. Faianța și gresia tip ciment sunt din colecția Metropolitan Antracita, de la Porcelanosa. Faianța decorativă stil patchwork este modelul Antique Blue de la Porcelanosa, de 90×31.6 cm.

„Sfatul meu pentru cei care își renovează un apartament într-un bloc vechi este să fie pregătiți, pentru că pot să aibă multe surprize în momentul în care încep renovarea. Din acest motiv, ar trebui să își ia o marjă de eroare, pentru că toate aceste modificări îți cresc bugetul. Aici am ajuns la un buget de 50.000 de euro, tocmai pentru că a trebuit să intervenim la absolut toate instalațiile”, precizează arhitecta de interior Ana Demian.

Sperăm că ți-a plăcut proiectul și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.