VIDEO – Amenajare vilă cu un etaj – LSD – Living Spaces Design

La început de noiembrie, am fost în vizită la Christina Marin și Carol Dermengiu, designeri de interior la LSD – Living Spaces Design. Vila lor cu un etaj se află în Căciulați, județul Ilfov, are o curte generoasă și e concepută de Metrik Architecture în acord cu filosofia familiei: ”Inside nature, outside comfort”.

Arhitectul Vlad Baloșin de la Metrik Architecture a proiectat o clădire suplă, bine conturată și proporționată, cu un aer mediteranean minimalist, în perfectă armonie cu elementele din jurul ei, ce proiectează ideea de confort și de natură abundentă, prezentă în toate spațiile din interior. Cu un design în formă de L la etaj și în formă de U la parter (obținut în urma unui artificiu de construcție), clădirea dispune de trei curți interioare distincte, ce însumează 861 de metri pătrați.

Casa este proiectată în acord cu traiectoria soarelui, iar sudul coincide cu poziționarea livingului și a terasei principale. Toate capetele de perspectivă sunt deschise (vitrate), oferind astfel o vedere către natura înconjurătoare, indiferent de poziția ocupată în casă.

Vilă Căciulați - LSD - Living Spaces Design (9)

Christina și Carol au gândit fiecare detaliu în acord cu filosofia lor de viață: “Inside nature, outside comfort” (Înăuntru natură, afară confort).

Spațiile de zi sunt dispuse la parter, iar livingul este conceput ca un catalizator al relației cu natura, având deschidere spre curte și terasă. Toate încăperile de la parter oferă acces direct în curte, „la firul ierbii”.

Living modern - Vilă Căciulați - LSD - Living Spaces Design

Bucătăria este deschisă fizic către living și deschisă vizual către grădina interioară. Scara are structură metalică, trepte din lemn de stejar și balustradă din sticlă, iar sub ea se află o mini-grădină din plante de interior decorative, acoperită cu pietre gri.

Relația cu natura e nelipsită de la etaj, unde camerele sunt orientate spre grădină. În stilul hotelurilor, fiecare dormitor beneficiază de baie proprie, delimitată printr-un perete de sticlă de zona de dormit și amenajată cu plăci ceramice Contour Natural și Baltimore Natural de la Porcelanosa, sanitare Dalet și baterii Kludi.

Christina și Carol cred cu tărie că “Today’s Luxury is Called Nature!” (Luxul de astăzi se numește Natură!) și unul dintre citatele lor preferate este a lui Winston Churchill: “We shape our buildings; thereafter they shape us.” (Ne modelăm clădirile; apoi ele ne modelează pe noi.)

: LSD - Living Spaces Design - Christina Marin, Carol Dermengiu

Christina și Carol în grădina casei.

Tot ceea ce ne înconjoară ne definește, dar ceea ce ne înconjoară este creat chiar de noi.

Amenajarea va fi prezentată pe larg în albumul „Lifestyle Design Interior 2021”, ce va apărea în decembrie 2020. Sperăm că ți-a plăcut proiectul și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Foto: Radu Ceornea, arh. Sabin Prodan, Mihaela Mirea

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.