VIDEO – Amenajare Vila Băneasa arh. Irina Radu – iDecorate

Vă prezentăm o amenajare de vilă din zona Băneasa, realizată de arh. Irina Radu de la iDecorate. Suprafața utilă a acestei vile este de aproximativ 250 mp, iar bugetul amenajării – 50000 eur. Beneficiarii sunt o familie tânără, cu două fete. Pe Irina o știți deja din altă amenajare de vilă, cea din Pipera, loc în care am mers în august 2018.

Această amenajare de vilă a pornit de la dorința beneficiarilor de a avea o casă modernă, caldă, dar în același timp elegantă. Casa era foarte bine zonificată din stadiul de construcție – parterul cuprindea zona de zi, iar etajul dormitoarele (zona de noapte). La parter se regăsesc living-ul, open space cu bucătăria și zona de luat masa, și un grup sanitar pentru oaspeți.

Amenajare vilă – parter

Zona de living este orientată spre grădină, beneficiind de o priveliște plăcută și relaxantă în anotimpurile călduroase. Living-ul se deschide spre bucătărie și dining, fiind situat la un nivel mai jos – este separat de acestea prin 3 trepte. Conceptul parterului este însă unitar.

Bucătăria se distinge printr-un mobilier de bucătărie alb, cu note clasice date de nuanțe și elementele profilate. S-a creat o zonă de bar pentru micul dejun, ce funcționează și pentru a delimita bucătăria de zona de dining.

Pe peretele dintre corpurile de mobilier s-a montat o faianță hexagonală cu pattern retro.

Faianța Firenze Heritage de la Fap Ceramiche menține nota clasică a amenajării și îi aduce personalitate.

Faianța Firenze Heritage de la Fap Ceramiche

Zona de dining beneficiază de o înălțime impresionantă, și este amenajată ca un mix de elemente moderne și clasice. S-a optat pentru o masă de dining cu blat de lemn, cu scaune ce au o notă glam, dată de cadrul de cupru. Cuprul se regăsește și în corpurile de iluminat din bucătărie. Luminozitatea abundentă și deschiderea spre zona de etaj fac ca dining-ul să fie zona preferată a beneficiarilor.

În grupul sanitar de la parter se remarcă gresia porțelanată hexagonală de la același producător italian, Fap Ceramiche. Gresia Roma Statuario și Roma Grafite redă venaturile marmurei albe și negre. Plăcile sunt montate atât pe perete, cât și pe pardoseală.

Lavoarul freestanding Ovale de la Dalet se încadrează inspirat în această compoziție monocromă, întreruptă de galbenul solar de pe pereți.

Amenajare vilă – etaj unu

La etajul unu se află dormitorul matrimonial, cu dressing și baie proprie, și camerele fetelor: dormitorul comun și o cameră de joacă. Dormitorul matrimonial este amenajat într-un stil elegant. Tapetul cu imprimeu antichizat pune în valoare patul tapițat.

Diferitele elemente prețioase sunt atent coordonate în această amenajare de dormitor

Camera fetelor este un microunivers ce îmbină joaca și lucrul (biroul). S-a ales un pat supraetajat, tapet roz cu fundițe și elemente decorative jucăușe, precum aplicele în formă de nori.

Baia fetelor conține un element aparte – pardoseala din rășină epoxidică ROZ. Obiectele sanitare alese sunt minimaliste, pentru a nu încărca spațiul – cadă freestanding Dea de la Ideal Standard și lavoar pe blat Chromo de la Dalet.

Amenajare vilă – mansardă

Mansarda se deschide către o terasă, așadar aici s-a creat o zonă de hobby. S-a folosit aceeași gresie porțelanată hexagonală din baia de serviciu.

Pardoseala tratată cu rășină epoxidică într-o nuanță de galben solar reflectă lumina naturală abundentă și totodată generează un spațiu plin de energie.

Casa dispune de suprafețe vitrate generoase și fiecare cameră beneficiază de o luminozitate aparte. Lumina naturală abundentă pune în valoare finisajele și texturile alese, oferind o atmosferă călduroasă și primitoare.

Foto: Vlad Creteanu

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.