VIDEO – Amenajare duplex White Fairy, Belvedere Residence, București – arh. Cristiana Zgripcea

Duplexul White Fairy este localizat în ansamblul rezidențial Belvedere din București și a fost amenajat de arhitecta Cristiana Zgripcea în scop de investiție, mai exact pentru a fi închiriat. Așadar, unul din scopurile urmărite a fost ca aspectul final al amenajării să se plieze pe mai multe tipologii de potențiali chiriași.

Apartamentul are o suprafață utilă de 100 mp și este desfășurat pe două etaje, cu scară interioară. În partea inferioară întâlnim zona de zi, compusă din living, dining și bucătăria open space, plus o baie, iar la etaj se află zona de noapte, formată din două dormitoare și o baie.

În designul duplexului, Cristiana a optat pentru o cromatică predominant caldă, unde nuanțele deschise de crem, grej și bej dau “tonul” acestei amenajări și creează o atmosferă generală de calm și echilibru.

Inspirația amenajării a pornit de la prima imagine pe care Cristiana a avut-o cu acest apartament, și anume una extraordinar de luminoasă. Această viziune a purtat-o cu gândul în L.A, California, unde zilele însorite și atmosfera de vacanță continuă îmbie la relaxare și destindere. Direcția de design pe care s-a mers a fost combinația dintre esențele lemnoase japoneze, deschise la culoare, și alb, evidențiate de accente de negru, grena și roșu, pentru un plus de personalitate.

La parter, se face o trecere funcțională foarte firească din bucătăria open space, la zona de luat masa și apoi în living. Această tranziție este evidențiată și de parchetul Cappuccino Herringbone de la Barlinek, ce asigură senzația de fluiditate în zona de parter, fiind instalat pe toată suprafața acestuia. În zona bucătăriei, Cristiana a optat pentru placa ceramică Onice Grey de la Kerama Marazzi, o alegere curajoasă, ce scoate bucătăria din anonimat.

Nuanța caldă a pardoselii îndulcește ambientul, iar canapeaua maxi Grenada este piesa perfectă pentru livingul de mari dimensiuni. Ce poate fi mai reconfortant decât să te cuibărești pe o canapea confortabilă, citind sau urmărind serialul preferat, cu o cană de ceai lângă tine?

canapea Grenada

Deasupra livingului se desfășoară și o subpantă pe înălțime de 5.6 m, înălțimea însumată a ambelor etaje ale duplexului.

Scările în spirală ne conduc la etajul unu, unde ne întâmpină două dormitoare și o baie. Linia de design este respectată și aici, iar rezultatul este un dormitor matrimonial cu aer romantic și o baie luminoasă, în tonuri blânde, plăcute privirii.

Dormitorul secundar dispune de o canapea și de un șifonier, rămânând ca restul mobilei să poată fi personalizată după nevoile chiriașului final. Obiectele sanitare Dalet, împreună cu plăcile ceramice Porcelanosa, asigură un design în tendințe, modern și funcțional.

Apartamentul dispune și de o terasă de 11 mp la nivelul etajului inferior, cu vedere către lac.

Întrebată care este cadrul preferat din apartament, Cristiana a răspuns că este acela de pe canapea, privind spre bucătărie: “Mi se pare un cadru complet, care înglobează toate conceptele și viziunile pe care le-am avut asupra rezultatului final al acestui apartament. Este mai frumos, de fapt, decât am crezut că va fi.”, a spus ea.

Suntem de acord cu Cristiana și credem că rezultatul final este spectaculos, cu o energie bună și un vibe pozitiv.

Sperăm că ți-a plăcut amenajarea și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.