VIDEO – Amenajare Duplex cu cinci camere – Interiology

Un apartament pe două niveluri, ce îmbină în mod inspirat căldura pardoselii Chevron, obiectele de familie și influențele orientale. Beneficiara și-a dorit un cămin cald și confortabil, cu multe spații de socializare, și a început proiectul de amenajare imediat după ce a cumpărat apartamentul, nefinisat – fără gresie, faianță, parchet sau uși.

Duplexul este situat într-un bloc nou din București, are cinci camere și o suprafață utilă de 134 metri pătrați. Amenajarea este una premium, cu materiale și finisaje de cea mai bună calitate, iar bugetul a ajuns la aproximativ 90.000 de euro. De amenajarea interioară s-au ocupat arh. Alexandru Bucur de la Interiology și arh. Roxana Revin.

Duplexul are la primul nivel livingul, bucătăria, biroul și o baie, iar la etaj erau inițial trei dormitoare, dintre care unul foarte mic. Arhitecții au decis să dărâme peretele dintre acesta și baia matrimonială, care era extrem de îngustă. În locul fostului dormitor, au creat un dressing încăpător care, împreună cu baia mărită și dormitorul matrimonial, au creat acel ansamblu necesar în zona de noapte, care nu era prevăzut inițial în proiect.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - baie mobilier Dalet turcoaz

În baia matrimonială, elementul de accent este mobilierul Gala de la Dalet, în finisaj turcoaz.

La etaj se află și dormitorul fetiței, cu baie proprie.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - camera fetiței

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - baie gresie hexagonală

În baia fetiței, gresia hexagonală creează un model jucăuș. Faianța albă este Scale White de la Kerama Marazzi.

Elementul care definește amenajarea este pardoseala din lemn stratificat tip Chevron, care domină toate încăperile (cu excepția bucătăriei și a celor trei băi) și se îmbină pe alocuri cu plăcile de gresie – un gest curajos de întrerupere modernă a modelului clasic, atemporal.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - îmbinare parchet gresie

Îmbinarea de gresie și parchet este unul dintre punctele forte ale spațiului. La intrarea în baia fetiței, de exemplu, parchetul se „pierde” în plăcile hexagonale Brenta de la Kerama Marazzi cu textură de lemn.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - living parchet Chevron (2

Pe scară, diagonalele din desenul parchetului așezat pe trepte și contratrepte creează un joc vizual aparte.

Amenajarea livingului și a dormitorului matrimonial se conturează în jurul obiectelor pe care proprietara și-a dorit să le integreze în noua locuință: comoda TV este o moștenire de familie și a fost recondiționată, mașina de cusut Singer a devenit o măsuță decorativă, iar un Sari de mătase din India a fost aplicat în tăblia patului.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - dormitor stil oriental

Dormitorul are o notă orientală, iar lumina ambientală creează o atmosferă aparte.

El a inspirat și celelalte elemente orientale din apartament: panoul traforat de la scări, cu o grafică reluată pe ușa de sticlă de la bucătărie și pe ușile mobilierului din zona ferestrei.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - dining

Diningul e gândit ca o alveolă și amenajat spre fereastră.

Din punct de vedere cromatic, în zona de zi nuanțele pastelate de turcoaz au fost completate de roz prăfuit și finisaje lemnoase. Rozul se reia în baia de la parter, unde mozaicul Gravity Aluminium Trace Rose Gold de la L’Antic Colonial este folosit ca accent pentru plăcile ceramice Mirage de la Porcelanosa.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - baie mozaic Rose Gold

Lavoarul pe blat este Art 23 de la Dalet, iar bateria de lavoar înaltă My Cube, de la Hansgrohe.

Bucătăria este simplă, dar de impact, și reia jocul de alb și nuanțe calde de lemn.

Amenajare duplex București - Interiology arh. Alexandru Bucur - bucătărie

Foto: Vlad Crețeanu, arh. Anatol Strună

Sperăm că ți-a plăcut amenajarea și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.