VIDEO – Amenajare apartament de închiriat în București – arh. Ada Tache

Pentru a se remarca între celelalte locuințe disponibile spre închiriere, un apartament trebuie să atragă prin locație și decor. De aceea, tendința proprietarilor de a apela la designeri pentru amenajarea spațiilor de închiriat e în creștere și în România. Bubble House, apartamentul de închiriat prin AirBnb amenajat de arhitecta Ada Tache, se distinge cu siguranță prin cromatica pastelată și decorul original.

Arhitecta a preluat apartamentul cu două camere la gri și a putut modela anumite spații încă din timpul construcției. Proiectul prevedea, de exemplu, ca bucătăria să fie separată de living printr-un perete și să existe dressinguri încastrate în dormitor și hol – lucruri pe care le-a stopat la timp.

Locuința e situată în apropiere de Piața Unirii, în fostul Cartier Evreiesc, prin urmare beneficiază atât de o poziție centrală cât și de liniștea cartierului de case.

„Îmi place să privesc acest loc ca pe o oază ascunsă în jungla centrului. Și mi-am dorit ca și interiorul să exprime același lucru”, descrie Ada.

Apartamentul are două camere și este decomandat. La intrare, din vestibul se ramifică livingul și bucătăria, care împart același spațiu deschis, un open space orientat către est, și un hol secundar, care face accesul către baie și dormitor.

Amenajare apartament de închiriat - Bubble House București - arh. Ada Tache (4)Proiectul este conceput ca un tot unitar, imposibil de fragmentat. Culorile pastel, luminoase și calde, se regăsesc în fiecare cameră și emană o atmosferă relaxantă și plină de candoare. Imprimeurile alese aduc spațiului culoare și exuberanța specifică vacanțelor.

Amenajare apartament de închiriat - Bubble House București - arh. Ada Tache (1)Fiecare încăpere vine cu surpriza ei – fie că este vorba de un tapet vesel, o combinație neașteptată de culori sau un obiect inedit. Mobilierul de bucătărie e verde-fistic, minimalist, făcut pe comandă. Tapetul din living și printul digital din hol sunt din colecția Globalove semnată de Karim Rashid. Nuanțele lor se reiau în decor, în moduri inedite: un corp de iluminat, fotoliul sau nuanța vopselei lavabile.

„Un spațiu armonios ar trebui să pornească de la experiențele umane, fie că sunt ele funcționale sau senzoriale. Atâta timp cât suntem conștienți de pulsul unui spațiu, de deschideri, orientări, dimensiuni, dar și de viitorii utilizatori, putem da un răspuns coerent”, precizează arhitecta.

Amenajare apartament de închiriat - Bubble House București - arh. Ada Tache (8)Nuanțele vesele se regăsesc și în baie, prin faianța roșu-corai și lavoarul turcoaz de sticlă colorată. Plăcile ceramice sunt de la Kerama Marazzi, iar bateriile de la Kludi.

Amenajarea va fi prezentată pe larg în albumul „Lifestyle Design Interior 2021”, ce va apărea în decembrie 2020. Sperăm că ți-a plăcut Bubble House și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.