VIDEO – Amenajare Apartament cu 3 Camere Forest Green

Daca ati rasfoit albumul nostru „Lifestyle Design Interior” 2018, v-a atras cu siguranta atentia amenajarea de interior Forest Green. Realizata de arh. Cristiana Zgripcea pentru un apartament de 3 camere din Bucuresti, amenajarea cucereste prin liniile minimaliste, punctate de elemente originale de decor. Am vizitat apartamentul impreuna cu arhitecta, pentru a il descoperi mai in detaliu. Iata filmarea:

Apartamentul de trei camere a fost preluat de arhitecta „la rosu” (complet nefinisat, fara instalatii), ceea ce i-a permis sa stabileasca inclusiv compartimentarea. Amenajarea s-a derulat de la dorinta proprietarului de a avea o separare clara intre zona de zi si cea de noapte.

Spatiul alocat zonei de zi este un open space generos, ceea ce a permis impartirea simetrica intre zona destinata bucatariei si cea alocata livingului. Cele doua sunt delimitate de un ax functional reprezentat de insula de bucatarie.

Punctul focal al zonei de living este peretele-jungla cu graffiti realizat de artistii romani de la Sweet Damage Crew.

Stilul ales pentru amenajare este unul minimalist, fara elemente care sa incarce inutil. S-a dorit o imagine de ansamblu curata, de aceea spatiul de depozitare pentru bucatarie a fost „mascat” in sapte metri liniari.

S-au folosit usi si finisaje de cea mai buna calitate, printre altele parchet Egger si blaturi din marmura de Carrara. Mobilierul este in intregime realizat pe comanda, din MDF vopsit mat si finisaje naturale, cu sisteme Hafele si electrocasnice Franke in bucatarie. Nuantele neutre ale obiectelor de mobilier sunt incalzite de lumina calda, provenita din surse pozitionate divers.

Baia incanta prin atmosfera confortabila, emanata de finisajele Porcelanosa cu aspect de lemn. Alura retro-industriala este data de cada freestanding neagra si de corpul de iluminat pozitionat deasupra acesteia, stilizare a unui candelabru metalic. Obiectele sanitare sunt de la Dalet, iar bateriile si sistemele sunt Hansgrohe. Prin folosirea unei oglinzi pe tot peretele longitudinal, spatiul de 7 mp isi dubleaza suprafata si capata acel aer chic de hotel-spa.

Cele doua dormitoare urmeaza aceleasi linii simple, cu mici accente retro, accentul fiind pus pe jocul de lumini calde si umbre, ce compun o atmosfera odihnitoare.

Amenajarea s-a derulat pe parcursul a patru luni (proiectare si executie), principala provocare fiind mularea dorintelor beneficiarului pe un spatiu restrans si integrarea estetica a coloanelor de instalatii existente. Utilizarea oglinzilor a creat impresia de spatii ample, iar accentele pretioase au facut din acest apartament de bloc un imobil de lux.

Proiect: arh. Cristiana Zgripcea
Oras: Bucuresti
Anul finalizarii:
2017
Beneficiar:
tanar
Suprafata utila
: 77 mp + 10 mp terasa
Autor fotografii: Radu Gospodinov

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.