VIDEO – Amenajare apartament 3 camere – „Apartament Flamingo” – Miso Architects

Această amenajare realizată de Miso Architects ne-a cucerit încă de la intrare: detaliile atent puse la punct, petele de culoare, texturile, luminile, perfecțiunea fiecărui colț. Apartamentul de 3 camere are o suprafață totală de 78 mp și a fost amenajat pentru două surori, care urmează să înceapă facultatea în București. Bugetul total a fost de 39000 eur. Iată ce ne-au povestit Sorana și Mihaela de la Miso Architects despre proiect:

Apartamentul este situat în București, în zona Unirii, iar cele două surori și-au dorit să locuiască într-un spațiu primitor și prietenos, dotat cu suficiente spații de depozitare pentru haine și cărți. Proiectul de amenajare a durat 4 luni, începând de la discuțiile inițiale cu clienții, pentru a înțelege în detaliu ce anume își doresc de la noul spațiu.

În prezent, spațiul este extrem de bine compartimentat, iar zona de noapte și cea de zi sunt bine delimitate. Zona de dining se află în prelungirea zonei de living, unde sunt amplasate bucătăria și terasa, iar cele două dormitoare, dintre care unul beneficiază de baie proprie, sunt separate. Interiorul emană o energie caldă și plăcută, efect obținut prin mascarea defectelor care, în faza inițială, erau extrem de vizibile. Deoarece se intră direct în zona de zi, în zona holului a fost realizată o compartimentare din mobilier. În felul acesta, zona de zi beneficiază de intimitatea necesară.

Corpul de mobilier din hol este placat cu oglindă pe ambele laturi, pentru a nu crea ideea de prezență masivă.

Holul de acces

Decorul este realizat într-un stil modern, în culori pastelate, cu influențe nordice, culori de accent, ce păstrează o atmosferă călduroasă.
Amenajarea s-a conturat în jurul tapetului cu flamingo din baia matrimonială, achiziționat de la Wall&Decò, prin Delta Studio. Modelul de tapet se numește Pink Wind și este evaluat la prețul de 86 eur+tva/mp. Totuși, este o colecție plină de culoare, o explozie de energie, ideală pentru un început de zi dinamic.

Amenajarea de baie îmbină inspirat faianța Ona, faianța Newport și gresia tip parchet, toate din gama Porcelanosa.

În baia din vecinătatea intrării, s-a mers pe o cromatică neutră, cu tonuri naturale. Pentru un aspect minimalist, dar totuși modern, s-a propus un lavoar tip bowl cu o baterie înaltă E2 de la Kludi. Faianța aleasă este Newport Beige de la Porcelanosa.

Zona de dining a pornit de la simbolul cercului, care se regăsește în forma scaunelor, a mesei, a corpului de iluminat și a decorațiunii – ceas de pe perete. Formele rotunde creează un spațiu solar, ideal pentru a găzdui momente fericite în familie.
Amenajarea de interior li se potrivește din plin celor două surori, fiind o sursă de inspirație, bună – dispoziție și confort.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.