VIDEO – Acasă la arh. Natalia Berezovskaia – Cum locuiesc arhitecții #10

Seria noastră de vizite în casele arhitecților din România a ajuns la episodul 10. Iată încă un proiect care dezvăluie ce se întâmplă atunci când arhitecții sunt și designeri, și beneficiari.

Natalia Berezovskaia și Octav Roman de la Creativ Interior au cumpărat acest apartament cu trei camere semifinisat și au intervenit parțial în instalația electrică și compartimentare. În amenajare, au pornit de la nevoile pe care și-au dat seama că le au după ce a apărut fetița lor, Anastasia.

„Ne-am făcut amenajarea clar pe sufletul si dorința noastră și, cum suntem doi designeri în casă, se zice că e greu să găsești un compromis. Totuși, avantajul e că ne place același gen de amenajări și atunci a fost ușor să facem proiectul”, spune Natalia.

Natalia a povestit etapă cu etapă despre procesul amenajării #MyFamousHome și pe blogul ei, The Famous Design.

Acasă la Natalia Berezovskaia - Cum locuiesc arhitecții (1)

Zona de zi conține un dulap de sus până jos, cu depozitare închisă și deschisă –atât rafturi cât și polițe mascate de uși. Paleta cromatică decurge din tapetul bleu– nuanța este reluată în tapițeria de catifea a fotoliului și canapelei.

Stilul este unul eclectic, specific biroului lor de arhitectură: un decor modern, dar elegant. Au ales culori pastelate ca fundal, cu mici accente calde în camerele care nu au soare direct și accente mai reci în camerele unde beneficiază de soare.

Acasă la Natalia Berezovskaia - Cum locuiesc arhitecții (2)

Profilele decorative din cameră aduc un aer clasic decorului.

Și în dormitorul matrimonial depozitarea e până în tavan, pentru eficientizarea spațiului. Aici, dulapul din PAL este personalizat de elementele din MDF vopsit.

Au ales finisaje de calitate, care să reziste în timp, iar majoritatea pieselor de mobilier le-au făcut pe comandă din PAL completat cu porțiuni de MDF vopsit, o alegere care a optimizat bugetul.

Acasă la Natalia Berezovskaia - Cum locuiesc arhitecții (4)

Camera Anastasiei a pornit de la o porțiune de tapet roz, vopsit cu lavabilă tip cretă. Pătuțul în formă de baldachin și corpurile de iluminat cu alură de nori compun un ambient de poveste.

Acasă la Natalia Berezovskaia - Cum locuiesc arhitecții (5)

În bucătărie, mobilierul a fost gândit cât mai practic, fără mânere, pentru a o proteja pe micuța Anastasia și a nu încărca spațiul. Nuanța de accent este dată de faianța dintre blat și corpurile suspendate de mobilier. Pe peretele cu masa, Natalia a pictat cu foiță de aur peste vopseaua decorativă, creând un colț artistic și elegant.

„Am gândit această amenajare pe termen mediu și lung, de aceea am creat depozitări peste tot și am ales finisaje neutre și ușor de adaptat, culori liniștitoare, lumină caldă, pentru că ne place să ne simțim bine la noi acasă. Optimizarea bugetului a fost o provocare: de exemplu, pentru mobila pe comandă, care costă mult, nu ne-am permis să o facem integral din MDF vopsit, așa că am venit cu soluția de a face carcasele din PAL, decorate de diferite profile sau mânere, ca să arate interesant”, spune Natalia.

Sperăm că ți-a plăcut amenajarea și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români. 

Foto: Alexandru Prodan

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.