VIDEO – Acasă la arh. Dana și Vlad Boștină, arhiDOT Design – Cum locuiesc arhitecții #11

Seria noastră de vizite în casele arhitecților din România a ajuns la episodul 11. Iată încă un proiect care dezvăluie ce se întâmplă atunci când arhitecții sunt și designeri, și beneficiari.

Dana și Vlad Boștină de la arhiDOT Design ne-au primit la ei pentru a ne povesti despre casa din ansamblul Cubic6 în care locuiesc din 2017, împreună cu cei doi copii ai lor. Cățelul, Ronț, s-a alăturat ulterior familiei.

Casa are o suprafață utilă de 120 mp, dispuși pe parter plus etaj. La parter regăsim bucătăria, living plus dining, un grup sanitar și grădina, care este zona de relaxare în zilele călduroase. La etaj ne întâmpină dormitorul matrimonial cu baie proprie, o baie pe hol și încă două dormitoare pentru copii, unul dintre ele fiind folosit ca spațiu de lucru și dormitor de oaspeți, în prezent.

Ca design, s-a adoptat un stil modern, cu elemente jucăușe deoarece, spune Vlad “Una dintre provocările amenajării a fost să îi convingem pe copiii noștri să vrea se mute aici.” Pentru a insufla un spirit ludic spațiului, cei doi au adăugat nuanțe vesele și colorate, dar și elemente precum telescopul din dormitor, sau obiecte decorative care să însuflețească locuința.

Cromatica de bază a amenajării este o temă clasică deja, cu pereți albi, nuanțe lemnoase și tonuri de gri, printre care s-au inserat și două culori: albastru și galben. Ambele nuanțe se regăsesc atât pe piesele de mobilier, cât și pe o parte din pernele decorative și textile.

O altă provocare, de ordin organizatoric de această dată, a fost lipsa spațiilor de depozitare. Pentru a rezolva acest lucru, s-au placat pereți întregi cu mobilier și dulapuri. Există, așadar, soluții ingenioase pentru orice problema de design, pe care un arhitect de interior cu experiență ți le poate oferi mult mai rapid.

Dormitorul are o cromatică echilibrată, în tonuri de gri, crem și alb care îndeamnă la relaxare și odihnă. Sunt adoptate linii curate și simple pentru dormitor, astfel încât să rezulte un spațiu aerisit.

În living și bucătărie se regăsește aceeași paletă cromatică de gri și alb, accentuată de culori precum galbenul și albastrul.

Dana și Vlad au avut grijă ca fiecare colțișor din casa lor să îi facă să se simtă cu adevărat confortabil și, după cum declară și ei, toate locurile din casă le sunt foarte dragi: în living se simt extraordinar când se cuibăresc pe canapea și se uită la TV, grădina cu zona de barbeque este locul în care vara familia se destinde.

Scopul final, pe care l-au și atins, a fost acela de a crea un maxim de atmosferă cu bugetul pe care îl aveau disponibil.

Sperăm că ți-a plăcut amenajarea și te invităm să te abonezi la canalul nostru de YouTube, pentru a fi la curent cu cele mai noi proiecte realizate de arhitecți și designeri români.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.