Versatilitatea plăcilor ceramice Kerama Marazzi transpusă în amenajări contemporane

În designul contemporan, plăcile ceramice de mari dimensiuni cu aspect de piatră naturală sunt o alegere îndrăzneață nu doar pentru amenajarea băilor, ci și a zonelor de zi: living, dining, bucătărie. Kerama Marazzi, brand disponibil în România exclusiv prin Delta Studio, oferă un portofoliu variat de plăci ceramice ce redau texturile fine ale marmurei și ale altor pietre naturale, oferind soluții spectaculoase pentru amenajări contemporane. Arhitecții Delta Studio Design au integrat cu succes aceste plăci în ultimele lor proiecte, creând interioare elegante, smart luxury, ce subliniază versatilitatea plăcilor ceramice Kerama Marazzi. 

Colecția Onice – White Black Lappato
Colecția Onice – Grey Rectified Lappato

Într-un open space, plăcile ceramice pot fi folosite pentru a delimita vizual zona de living de cea de dining, dar și pentru a crea contraste care oferă dinamism spațiului. Avantajul acestor tipuri de plăci este că pot fi integrate atât în amenajări clasice, cât și moderne, direcție dată și de celelalte elemente pe care le integrezi în designul interior. Plăcile ceramice din colecția Capraia au fost folosite în amenajare ca element contemporan și au fost alăturate pereților de inspirație clasică decorați cu profile decorative tip boiserie. 

Colecția Capraia

O baie ai căror pereți sunt placați integral cu plăci ce redau textura marmurei va genera un spațiu coerent, cu o personalitate puternică. În această baie, obiectele și accesoriile sanitare gravitează în jurul cosmosului definit de contrastul alb-negru al plăcilor ceramice Kerama Marazzi din colecția Greppi. Inspirați de cromatica venaturilor, arhitecții au optat în acest proiect pentru baterii sanitare cu finisaj auriu mat pentru a sublinia atmosfera decadentă a băii. 

Colecția Greppi – Black & White Rectified Lappato
Colecția Greppi – Black Rectified Lappato

Tot în zonele de zi deschise, faianța cu aspect de marmură poate fi folosită pentru a accentua unii pereți și a atrage privitorul spre o anumită zonă de interes. În funcție și de venatura și tonurile plăcilor ceramice, poți opta între a placa unul dintre pereți sau a crea un panou decorativ care să încadreze televizorul sau alte piese de mobilier pe care vrei să le evidențiezi. Plăcile cu linii și texturi mai spectaculoase, cum sunt cele din Colecția Onice White Black Lappato, sunt potrivite pentru conturarea unor spații mai mici, având un impact vizual mai puternic. Plăcile cu venaturi fine în tonuri calde, cum sunt cele din colecția Monte Tiberio – Beige Lappato, pot fi aplicate pe suprafețe mai mari deoarece accentuează atât înălțimea, cât și volumul și luminozitatea spațiului.

Colecția Onice – White Black Lappato
Colecția Monte Tiberio – Beige Lappato

Dimensiunile mari și finisajul rectificat al plăcilor permit crearea unor imagini netede și continue care accentuează verticalitatea spațiilor. Pentru a sublinia această verticalitate și pentru a crea un joc de texturi și forme, plăcile ceramice poti fi combinate cu riflaje sau panouri din lemn sau din ceramică cu aspect de lemn precum plăcile Kerama Marazzi Noce Brown. Tendința emergentă în designul interior este de a aduce cât mai multe elemente, culori și texturi din exterior către interior. Prin folosirea unor materiale naturale sau care redau nuanțeși texturi naturale, arhitecții creează interioare contemporane care ne apropie de natură, cu scopul final de a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Colecția Onice – Grey Rectified Lappato
Colecția Colecția Monte Tiberio – Beige Lappato

Jocul spectaculos creat de Kerama Marazzi prin texturile reproduse pe plăcile ceramice invită privitorul să își imagineze diverse scenarii capabile să creeze emoții și atmosfere diferite. Astfel, un element important în orice amenajare de care trebuie să ții cont este și personalitatea beneficiarului. În funcție de atmosfera pe care vrei să o creezi, mai caldă sau mai rece, te poți juca cu cromatica finisajelor, dar și cu lumina ambientală. În amenajarea propusă, arhitecții Delta Studio Design au stabilit că pentru beneficiar este foarte importantă liniștea și crearea unui mediu relaxant, motiv pentru care au optat pentru plăcile din colecția Onice Light Green Rectified Lappato pentru starea de liniște care o transmit. 

Colecția Onice – Light Green Rectified Lappato

Portofoliile producătorilor de plăci ceramice sunt din ce în ce mai variate, făcând alegerea clienților din ce în ce mai dificilă. Producători de top, precum Kerama Marazzi, își extind constant gama de produse, lansând în fiecare an colecții aliniate ultimelor tendințe internaționale. Te invităm în showroom-urile Delta Studio pentru a găsi, împreună cu consilierii noștri, soluția ideală pentru tine, nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional. În cazul în care îți dorești însă un proiect de amenajare complet, apelează cu încredere la arhitecții Delta Studio Design. Pe lângă designul inovativ pe care ți-l propun, aceștia preiau și managementul proiectului, optimizând astfel timpul de execuție și bugetul alocat proiectului tău de amenajare.

Colecția Monte Tiberio – Beige Lappato

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.