Uși albe în amenajările interioare – cum să armonizezi ambientul casei tale cu uși PORTA

Pentru un stil de amenajare unitar, care să îmbine cu grație toate elementele și să comunice personalitatea locuitorilor unei case, este imperios necesar ca fiecărei piese să i se acorde atenția cuvenită. Alegerea ușilor într-o amenajare este o misiune dificilă: acestea trebuie să se armonizeze cu stilul fiecărei încăperi pe care o „deschid”, dar să constituie, în același timp, împreună, un tot unitar.

Proiect realizat de biroul de arhitectură Delta Studio

Pro tip de la designerii de interior: uși albe pentru versatilitate

Pentru amenajările de inspirație clasică, atât de populare în ultima vreme, ușile albe profilate sunt cea mai inspirată alegere: au un aer rafinat, discret, însă amintesc de amenajările supra-decorate de odinioară.

Pentru amenajările moderne și minimaliste, ușile albe, simple, bifează cu succes scopul: funcționalitate și discreție în compoziție, pentru un ambient unitar, clean.

Astfel, arhitecții de interior propun deseori în proiectele lor uși albe, care satisfac toate gusturile și personalitățile și complimentează orice stil arhitectural: de la clasic la modern, de la scandinav la elegant și nu numai. Ușile nu trebuie să fie vedeta unei amenajări, însă reprezintă primul contact înainte de a deschide orice încăpere: astfel, ne putem folosi de ele pentru a crea așteptările corecte, pentru a deschide noi orizonturi, dar și pentru a surprinde! Mai mult decât atât, albul se pretează în combinație cu orice tip de pardoseală: în armonie sofisticată cu lemnul, în contrast dinamic cu plăci ceramice închise la culoare, precum și în sinergie cu toate culorile disponibile pentru parchet și gresie.

Proiect semnat de biroul de arhitectură Delta Studio

Design completat de calitate superioară

Brandul de uși PORTA, intens abordat de designerii de interior, este de referință atunci când vorbim despre uși albe: modelele PORTA în nuanțe mate sau lucioase de alb sunt larg răspândite în proiecte de amenajare interioară.

În timp ce designul lor este deja certificat de arhitecți, calitatea este atestată de experiența de peste 30 de ani în piață, timp în care au fost dezvoltate nu mai puțin de 5 fabrici care să acopere un volum lunar de peste 65000 de seturi de uși și tocuri. Cifrele confirmă faptul că PORTA Doors este liderul producției de uși în Europa Centrală și de Est.

Principalele criterii de calitate de care trebuie să ținem cont când alegem ușile de interior coincid cu  specificațiile ușilor fabricate de PORTA:

  • Izolare fonică și termică: pentru ca ușa de interior să poată izola termic cât mai bine spațiul camerelor este nevoie ca aceasta să aibă o grosime de minimum 40 mm.
  • Durabilitate: materialele folosite, precum și tehnologiile folosite la prelucrare sunt importante atunci când vorbim de anduranță – ușile PORTA își dovedesc durabilitatea prin faptul că zeci de mii de utilizatori le aleg periodic, iar miezul este format din panouri rezistente la uzură. 
  • Balamale calitative: o ușă va fi intens folosită indiferent de încăperea pe care o închide sau deschide. Din acest motiv, calitatea balamalelor este un aspect ce nu trebuie neglijat.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.