Un apartament de patru camere din Cartierul Francez, transformat de Delta Studio Design

În design interior, „detaliile fac diferența”, iar acest proiect de amenajare ilustrează pe deplin ideea. De la un spațiu impersonal, cu câteva piese de mobilier standard deja achiziționate, un apartament din Nordul Bucureștiului a căpătat o atmosferă prețioasă, în acord cu personalitatea beneficiarilor.

 

Semineu living apartament patru camere - Delta Studio Design

Livingul, înainte (fotografie, stânga) și după (vizualizare 3D, dreapta).

De la impersonal la 100% personalizat 

Familia care locuiește aici este formată din patru membri: mama, tatăl, un baiețel de cinci ani și un bebe „pe drum”. Apartamentul este situat într-un bloc nou de lângă cartierul Francez și a fost cumpărat „la alb”, cu finisajele Delta Studio deja montate: parchetul, gresia, finisajele din băi, ușile.

Dormitor oaspeti pat bleumarin - apartament patru camere - Delta Studio Design

Mobilierul existent a fost încorporat în noua propunere de amenajare. În stânga: dormitorul de oaspeți în stadiul inițial.

Când au apelat la biroul de arhitectură din cadrul Delta Studio, soții cumpăraseră deja o parte din mobilier și își doreau să completeze amenajarea cu elemente personalizate și decorațiuni. Stilul pe care și-l doreau era unul modern, cu mici accente clasice.

„La preluarea proiectului, apartamentul avea deja montate parchetul și gresia, iar pereții erau vopsiți în alb. Familia își dorea să completeze holul, livingul, diningul, dormitorul matrimonial și camera de oaspeți”, povesteste arh. Ioana Birtea de la Delta Studio Design, cea care s-a ocupat de proiect.

Arhitecta le-a propus noi spații de depozitare, necesare familiei în creștere, finisaje mai prietenoase și elemente care să personalizeze spațiul: mic mobilier, draperii, corpuri de iluminat și decorațiuni.

Hol apartament de patru camere - Delta Studio Design

Holul era un spațiu impersonal, cu fragmentări vizibile pe tavan și pereți (țevi, grinzi) care trebuiau mascate prin mobilier.

Ioana a propus o depozitare, esențială în orice hol, și a înlocuit gresia cu parchetul triplustratificat de la Karelia existent în living, asigurând astfel continuitate între spații.

Hol de intrare - dulap cu bancheta si depozitare - apartament patru camere - Delta Studio Design (3)

Dressingul este Formmat, realizat în România, la fabrica din Piatra Neamț, din MDF vopsit mat, RAL 7002. Are depozitare personalizată pentru haine lungi, haine scurte, polițe pentru haine, încălțăminte și sertare.

Dulapul din hol este înalt până în tavan, pentru a fructifica la maxim spațiul, și are în centru o zonă de banchetă. Ușile au mânere ascunse, detaliu ce preia din masivitatea corpului. Pereții gri creează o atmosferă mai caldă decât albul anterior.

Hol de intrare - dulap cu bancheta si depozitare - apartament patru camere - Delta Studio Design (2)

Consola este Formmat, din MDF vopsit negru mat. Are atât rol estetic, cât și practic.

Livingul include acum un șemineu elegant

În zona de living, arhitecta a păstrat cele două canapele gri existente și a adăugat piese de mobilier custom made.

Living modern cu semineu - amenajare in nuante naturale - arhitectura Delta Studio Design (3)

Biblioteca și celelalte piese de depozitare Formmat sunt din MDF vopsit mat și pal furniruit, pentru rezistență mai mare. Mobilierul are atât depozitare la vedere, cât și depozitare ascunsă, iar peretele cu televizorul e marcat prin patru plăci de faianță Persia de la Porcelanosa de 45×120 cm, cu aspect de marmură alba și venaturi aurii.

Living modern cu semineu - amenajare in nuante naturale - arhitectura Delta Studio Design (1)

În combinație cu lemnul și accentele de auriu din restul încăperii, marmura transformă spațiul într-unul prețios și elegant. Corpul de iluminat e de la Nova Luce, o prezență simplă dar de efect. Cercurile care îl formează se regăsesc în decorațiunile din dining și blaturile măsuței de cafea Planet de la Bontempi.

Semineu living apartament patru camere - Delta Studio Design

Șemineul schimbă complet atmosfera și transformăa livingul în „inima casei”.

În partea opusă televizorului, Ioana a creat o zonă de relaxare, cu un șemineu de la Hombee – o piesă extrem de călduroasă într-o amenajare.

Living modern cu semineu - amenajare in nuante naturale - arhitectura Delta Studio Design (5)

În zona de dining, arhitecta a păstrat toate piesele de mobilier existente (masa și opt scaune tapitațe), dar camera e transformată cu ajutorul luminii: corpul suspendat de la Nova Luce reflectă o lumină intensă.

Dining elegant apartament patru camere - Delta Studio Design

Pentru peretele cu consolă, Ioana a propus o vopsea decorativă cu aspect de ciment și marmură, nuanță regăsită și în covor.

Dining elegant - apartament patru camere - Delta Studio Design

Ambele dormitoare păstrează paturile existente

În dormitorul matrimonial, elementul de accent e un panou decorativ realizat pe comandă de brandul Formmat, din pal furniruit. E o prezență originală, care împrumută spațiului un aer zen.

Dormitor modern apartament patru camere - Delta Studio Design

Rosturile dintre plăci sunt acoperite cu profile aurii, ce aduc o notă de eleganță, sporită de noptiere (de fapt două măsuțe de cafea cu picioare metalice) și pendulele suspendate Ovvio de la Nova Luce.

Dormitor matrimonial - Delta Studio Design - tablie pat pal furniruit (2)

În colțul din dreapta intrării, a păstrat masa de machiaj și a înlocuit etajera cu o poliță mai fină, pentru un plus de depozitare.

Masa de machiaj dormitor apartament patru camere - Delta Studio Design

Fotoliul și măsuța de cafea de la brandul britanic Gallery au creat o zonă suplimentară de relaxare, iar perdeaua din catifea verde smarald constituie un accent de culoare.

În fața patului, a montat o comoda pentru TV, cu front din MDF verde lucios și o etajeră atipică. Zona este încadrată de lamele din pal furniruit și este placată cu aceeași faianță ce imită marmura din living. Pereții dormitorului sunt vopsiți într-un gri cald, pentru a asigura intimitate zonei de dormit.

Perete televizor dormitor - apartament patru camere - Delta Studio Design

Tot ansamblul pentru TV este realizat la fabrica din Piatra Neamt.

Completarea din camera de oaspeți este un dressing generos Formmat, fabricat din MDF vopsit mat ICA 0119 cu mânere gola (ascunse). Acesta poate depozita toate tipurile de îmbrăcăminte pe durata anului.

Dormitor modern de oaspeti - apartament patru camere - Delta Studio Design (1)

Dormitor oaspeti pat bleumarin - apartament patru camere - Delta Studio Design 2

Lampa suspendată de la Nova Luce și fototapetul de la Wall&Deco din fața patului individualizează spațiul.

„Stilul rezultat este unul eclectic, iar conceptul se derulează în jurul culorilor și al depozitării”, explică Ioana.

Familia a fost foarte încântată de propunerile Delta Studio Design, iar apartamentul este acum în curs de amenajare. Vom reveni în curand cu fotografii!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.