Trucuri de amenajare a dormitorului pornind de la finisaje – inspirație Porcelanosa

Când vine vorba despre amenajarea dormitorului, alegerea finisajelor și poziționarea elementelor decorative în mod creativ joacă roluri esențiale în obținerea rezultatului dorit.

Dormitorul este cel mai personal spațiu din casă, fiind adesea comparat cu un refugiu intim în care ne reîncărcăm bateriile. Din acest motiv, alegerea stilului de amenajare și implicit a paletei cromatice, a surselor de lumină naturală și planificarea modului de aranjare a pieselor decorative sunt printre pași esențiali ce trebuie făcuți pentru a obține atmosfera dorită în dormitor.  

Opțiunea pentru piesele de mobilier, decorative și finisaje va depinde de stilul pe care vrei să mizezi, fie el minimalist, vintage sau industrial. Poți pune în scenă câteva artificii și trucuri prin care să creezi o atmosferă primitoare și un design deosebit.

Alege inspirat plăcile ceramice pentru pardoseală

Dacă vrei să obții un design unitar și echilibrat, începe prin a alege finisajele pentru pardoseală care se potrivesc cel mai bine stilului în care va fi amenajat dormitorului.

Pardoseli din plăci ceramice

Cei de la Porcelanosa recomandă pardoseala ceramică cu modelele inspirate din natură, caracterizată de rezistență și durabilitate mare și ușurință de întreținere.

Dormitor amenajat cu gresie porțelanată Newport White, de 44,3 x 44,3 cm.

Acestea sunt compatibile cu sistemele de încălzire în pardoseală și au avantajul de a se potrivi în orice stil de amenajare.

Formatele mari în care sunt disponibile anumite modele de plăci ceramice, cum sunt Newport White by Porcelanosa sau Lush White Xlight Premium by Urbatek, creează senzația de spațiu amplu și de continuitate, prin nuanțe neutre, texturi mătăsoase și finisaje mate.

Pardoseli calde

Dacă vrei să obții o atmosferă caldă și elegantă în dormitor, parchetul din lemn natural L`Antic Colonial by Porcelanosa Grupo este opțiunea perfectă prin care poți transforma dormitorul visurilor tale în realitate.

Atmosferă caldă și intimă creată cu ajutorul parchetului din lemn natural L’Antic Colonial Advance 1L Natural, de 18 x 220 cm.

Lemnul natural este una dintre cele mai populare alegeri pentru astfel de încăperi grație rezistenței sale, a proprietăților puternic izolatoare și a esteticii discrete. Disponibil într-o mare varietate de texturi și culori, parchetul din lemn natural L`Antic Colonial este un material eco-friendly, ce provine  din zone certificate.

Cu o estetică ce reproduce culoarea și textura lemnului natural, parchetul laminat conține o barieră protectoare pe partea exterioară, ceea ce contribuie la creșterea rezistenței în fața umidității, a zgârieturilor și a temperaturilor extreme.

Pardoseală din vinil ce inimit parchetul din lmen natural AC Cross Chevron Grey by L’Antic Colonial.

Pardoseala din vinil L`Antic Colonial este o altă opțiune deosebită pentru amenajarea dormitorului. Imită textura lemnului, a pietrei naturale și a materialelor textile și poate fi folosită pentru a crea o estetică atemporală și discretă.

Pardoseală din vinil Linkfloor Roll Contract Zinc – o alegere potrivită atât pentru spațiile publice, cât și pentru cele rezidențiale.

Reprezintă o alegere inspirată și din punct de vedere tehnic, pardoseala din vinil fiind rezistentă la zgârieturi, șocuri și umezeală.

Evidențiază în mod creativ zona patului

Patul este considerat un adevărat sanctuar al relaxării și odihnei, de multe ori fiind piesa centrală a dormitorului. Prin urmare, acesta merită o atenție specială în procesul de decorare a încăperii.

Tăblia patului este un element căruia ar trebui să-i acordăm o atenție mai mare. Imaginează-ți că, în loc de clasicul panou din MDF sau lemn masiv, folosești plăci ceramice cu diverse modele. Designul și atmosfera din dormitor s-ar schimba cu totul.

Iată propunerile Porcelanosa pentru înlocuirea creativă a tăbliei de pat, folosind puterea estetică a plăcilor ceramice.

Jocuri de texturi și forme

Porcelanosa propune renunțarea la o tăblie efectivă și folosirea în schimb a unor texturi speciale pe peretele din spatele patului.

Ambient în care s-au folosit plăci ceramice Nature Antracita din colecția Metropolitan.

Combinarea modelelor și a formatelor este una dintre cele mai populare resurse folosite de designeri prin care reușesc să scoată ambientul dormitorului din anonimat.

Cu ajutorul pieselor ceramice rezistente, aceștia combină texturile lemnului, pietrei și cimentului. Rezultatul este un “colaj” natural ce conferă stil și exclusivitate celor mai sofisticate paturi.

Pardoseala și tăblia patului sunt placate cu gresie porțelanată Devon Riviera din colecția Devon ce imită lemnul. Achiziționarea acestui model se realizează prin comandă specială pe site-ul nostru.

O altă variantă ce capătă din ce în ce mai multă popularitate, grație durabilității și ușurinței de întreținere, este folosirea plăcilor ceramice pe jumătate din înălțimea peretelui, dar pe toată lungimea acestuia. Porcelanosa are un portofoliu foarte vast și ofertant, care oferă multiple variante de a îmbunătății aspectul camerei, adaptate oricărui stil.

Alegeri sofisticate pentru dormitoare elegante

Pentru a “îmbrăca” dormitorul într-un stil și mai impunător și elegant, recomandarea noastră este să plachezi întregul perete din spatele patului cu plăci ceramice. Această alternativă sofisticată creează o continuitate vizuală, amplificând senzația de spațiu mărit și echilibru compozițional.

Tăblia patului este compusă din gresie porțelanată Vancouver Honey, montată vertical, iar cadrul patului este realizat din lemn în nuanță identică.

Volume impunătoare

Dăm uitării tăbliile de pat convenționale și îți propunem varianta gândită de membrii grupului Porcelanosa. În această variantă s-a optat pentru plăci ceramice închise la culoare, Magma Black din colecția Magma, care îmbracă de altfel și cadrul patului, creând un design unitar.

Încearcă și tu aceste trucuri și redefinește atmosfera din dormitor. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi, contactează-ne pe rețelele de social media sau programează o oră de consiliere în showroom.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.