Trenduri în designul de interior care vor marca anul 2022

Tonurile neutre, tapetul, pardoselile cu aspect de lemn și piatră și spațiile monocrome vor fi caracteristicile definitorii ale locuințelor în anul 2022.

Odată cu finalul anului 2021, începem să întrezărim tendințele care vor defini designul de interior în 2022. Finisajele naturale, texturile organice, tonurile neutre, mobilierul extensibil și modular, plăcile ceramice cu modele 3D și combinațiile originale de texturi, se numără printre ideile decorative care vor marca parcursul anului 2022 și pe care partenerii noștri de la Porcelanosa își propun să le promoveze în colecțiile lor.

Par-Ker Nebraska Tea

Pereți cu modele în relief și pardoseli calde

Lumina din belșug și armonia ambientală vor fi unele dintre cheile designului în anul acesta. Spațiile deschise cu pereți vopsiți în alb, mozaicurile geometrice și plăcile cu modele 3D (colecția Gravity Aluminium), combinate cu podele din lemn calde (colecțiile Nebraska și Vancouver), texturile naturale și mobilierul în stil scandinav vor oferi casei tale o senzație echilibrată, în comuniune cu natura înconjurătoare.

Plăci ceramice colecția Vancouver

O altă variantă ce devine din ce în ce mai populară este tapetul din seria Skins sau plăcile ceramice mari care simulează textura onixului. Modelele difuze de verde și bej înfrumusețează aspectul camerelor de zi și al dormitoarelor și pot fi complementare pentru mobilierul acoperit cu catifea sau lămpile sferice.

Tapet colecția Skins

Culori neutre și pasteluri

Alb, pământiu, bej și chiar nuanțe pastelate (trandafir prăfuit, galben pal sau albastru ciel) vor fi întâlnite adesea în bucătării, băi și dormitoare, alături de mobilier din lemn sau fier, scaune înalte din aluminiu și dulapuri cu uși glisante.

Bucătăriile open space, precum cele de la Gamadecor, pot fi unite cu livingul, aspectul blaturilor și al electrocasnicelor fiind armonizat prin utilizarea blocurilor monocrome sau a unităților fără mânere.

Bucătărie Gamadecor

Tendința monobloc, care îmbină peretele cu podeaua, se extinde și la băi, unde gresia și faianța sunt tratate ca un întreg. Marmura, lemnul sau ceramica de inspirație naturală vor permite crearea acestui tip de design. Mai mult, utilizarea fibrelor naturale precum răchită, ratan și iută, oglinzi cu benzi LED, plante, baterii cu finisaj cupru sau auriu periat de la Noken Lounge vor aduce un aspect îngrijit și contemporan încăperilor.

Baterie colecția Noken Lounge

Fuziunea exteriorului cu interiorul și vice versa

Devine din ce în ce mai populară combinarea spațiilor interioare cu spațiile exterioare prin utilizarea panourilor mari din lemn sau plăci ceramice ce redau elemente naturale precum marmura, onixul sau cimentul. Urmând această tendință, Butech a proiectat o colecție de plăci ceramice de 20 mm grosime (Thic’ker) cu texturi de ciment sau piatră naturală, ideale pentru proiectarea teraselor care se extind în living și a piscinelor de tip infinity.

Terasă exterioară – plăci ceramice Ston-Ker Butech

sursa: www.porcelanosa.com

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.