Tendinte Craciun 2015/2016 (1)

Mai este putin pana la cea mai asteptata sarbatoare din an, iubita de copii, adulti, decoratori si designeri deopotriva. Anul acesta, tendintele de decorare pentru Craciun graviteaza, mai mult ca niciodata, in jurul povestilor. Craciunul este, prin excelenta, o sarbatoare a povestilor, dar acum fiecare tendinta identificata de noi se incarca de si mai mult simbol si emotie.

Intr-o perioada in care evenimentele nefericite si absurde au devenit cotidiene, iar dramele sociale din ultimele luni si-au lasat ecoul in sufletele tuturor, simtim tot mai mult nevoia de intoarcere la sens, la inocenta povestilor in care Binele iese invingator. Acest Craciun reprezinta un prilej de evocare a sperantei si mesajelor optimiste, iar decoratiunile se inscriu in acest scenariu.

Iata cele mai importante idei de decorare pentru Craciunul 2015.

  1. Decoratiunile de iarna handmade, remarcate si in anii trecuti, sunt in continuare o alegere inspirata de ornamente de Craciun, deoarece se imbiba de rabdarea si amprenta creatorului lor, alternativa la produsele de serie, lipsite de personalitate. Targurile care se anunta in perioada urmatoare, ca Made in Ro si Nod Christmas Fair, aduc in prim plan creatiile designerilor romani, numai bune de daruit sau de folosit ca decoratiuni, si sunt un bun prilej de a descoperi noi creatori romani. Ca si in lumea modei, stilurile epocilor trecute devin de multe ori inspiratie sau punct de plecare pentru produsele noi.

Brad neconventional creat de The Little Things si Ingerasi din ceramica de la Ceramic Sparrow

2. Bronzul este o nuanta privilegiata in 2015, prin caldura si eleganta pe care le emana, si se regaseste in tendinte Craciun 2015, colorand panglici, lumanari, vaze sau globuri. Poate fi folosit in melanjuri cu auriu, argintiu, negru, rosu sau tonuri de albastru, creand o atmosfera distinsa. Combinat cu un roz suav, devine extrem de rafinat, ca in imaginile de mai jos. Si, fiindca veni vorba de el, rozul se numara printre culorile rasfatate ale sezonului, folosit tot mai des in decoratiuni de iarna, lucru ce influenteaza nuantele de verde care il acompaniaza – verdele clasic este inlocuit cu nuante de fistic, muschi, menta si kaki.

Decoratiunile in nuante de bronz si cupru se potrivesc rozurilor delicate

Decoratiunile in nuante de bronz si cupru se potrivesc rozurilor delicate

  1. Natura ramane o sursa generoasa de inspiratie, cu nelipsita cetina de brad modelata in coronite de Craciun, conuri de brad lasate naturale sau decorate cu spray-uri, felii de lemn, fructe de ghinda si bobite rosii de Ilex. Decoratiunile DIY sunt tot mai populare, pentru ca sunt imbibate de entuziasmul momentelor confectionarii lor. Imbinate cu tricotaje, fire de lana sau panglici, devin decoruri unicat.colaj natura 2colaj natura
  2. Culorile pastelate, placute si diafane, sunt in voga, aluzie la povestile aflate in spatele fiecarei decoratiuni – tonuri retro de roz feminin, menta, turcoaz si bleu ciel imbraca globuri si ornamente de Craciun si devin o sursa de optimism si savoare pentru masa de Craciun sau brad. Nuantele pastelate se imbina cu tonuri metalice de auriu, bronz sau cupru, creand reflexii de lumina uimitoare.colaj pastel
  3. Negrul si-a gasit un loc intre decoratiunile de sarbatoare, datorita efectului sau puternic si dramatic, aducator de mister. Exista brazi artificiali negri si ornamente de Craciun inchise la culoare, ce aduc o eleganta contemporana spatiului, si se echilibreaza prin juxtapuneri cu auriu, bronz sau chiar alb si pasteluri. 

colaj black

Sursa imagini: Pinterest.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.