Tapetul – un finisaj versatil în designul interior

Dacă până în 2018 tapetul era considerat bătrânicios și demodat, astăzi lucrurile stau cât se poate de diferit. Tapetul a devenit una dintre cele mai puternice tendințe în design interior și conform raportului Pinterest de prezicere a viitoarelor tendințe, se va menține și în următorii ani printre opțiunile de decor preferate de către designerii de interior. În ziua de astăzi, tapetul reprezintă fuzionarea armonioasă a designului atemporal cu noile materiale realizate cu tehnologie de ultimă oră.

 

În era digitală, posibilitățile de inovare sunt nelimitate. Prin urmare, interpretările  fotorealiste a designului clasic sunt din ce în ce mai des întâlnite.

Cele mai curajoase și căutate tapete rămân, în continuare, cele cu plante tropicale și alte modele de referință, precum diferitele tipuri de modele geometrice. Cel de-al doilea loc în clasamentul celor mai căutate tapete este ocupat de cele care imită textura diverselor materiale, precum terrazzo, marmură, beton aparent, cărămidă aparentă etc.

Puteți alege aici dintre o multitudine de modele de tapet, atât pentru interior cât și pentru exterior.

Wall & Deco, principalul nostru furnizor de tapet, s-a născut datorită încercării lui Christian Benini, fondatorul și directorul de creație al brand-ului, fost fotograf de publicitate, de a reproduce frunze uriașe, ca fundal pentru scaunele sale. Nu și-a imaginat niciodată că aceste simple reproduceri, care au început ca o improvizație, aveau să îi schimbe viața definitiv.

Grafica sugestivă folosită ca fundal pentru diferite proiecte fotografice, a atras numaidecât atenția designerilor și arhitecților. De-a lungul timpului, gama de produse s-a extins semnificativ, iar două sisteme ingenioase, cu un impact vizual deosebit și o tehnologie inovativă au fost lansate.

Tapetul WET a fost fabricat pentru acoperirea pereților din spații supuse umezelii, precum băile sau cabinele de duș, fiind astfel potrivit pentru contactul ocazional, dar și frecvent cu apa. Se montează de asemenea rapid și are o grosime foarte mică, de 1.5mm. Acesta se poate aplica pe gips-carton, beton, ciment, sticlă si plăci ceramice. Tapetul Wet are avantajul de a fi rezistent la îngălbenire și la agresiunea provocată de produsele de curățenie.

 

 

Tapetul OUT a fost conceput pentru pereții exteriori, cu aplicații în mediul rezidențial, industrial și comercial. Acesta prezintă avantajul de a fi ușor de montat. În plus, este rezistent la provocările trecerii timpului, precum intemperii, poluare și îngălbenire. Garanția asigură rezistența culorilor timp de cinci ani și integritatea stratului protector și a aderenței pe suport, zece ani.

 

La cerere se pot face următoarele modificări alte modelului standard, fară a avea un cost suplimentar:

  • Se pot folosi doar un anumit număr din fâșiile semnalizate prin împărțirea dimensiunii standard a fiecărui fototapet din catalogul tehnic.
  • Se poate adapta dimensiunea standard a fiecărui model prin micșorare la dimensiunea peretelui clientului.
  • Pentru pereți mai mari se poate adăuga orice bucată din model.
  • De asemenea, fara cost suplimentar se poate aplica modelelor cu simbolul b, finisajul denumit Bronzage, care conferă un efect metalizat.

La aplicarea unui tapet de culoare închisă se recomandă pregătirea peretelui prin vopsire într-o culoare de asemenea închisă, deoarece cu un fundal alb, orice distanță infimă între fâșiile de tapet va ieși în evidență.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.