Stilul futurist, baia de mâine, creată astăzi

Folosirea materialelor noi, reafirmarea purității, rescrierea formelor, venerarea tehnologiei, prioritizarea albului și înlăturarea elementelor de prisos, acestea sunt amendamentele care definesc futurismul, în design interior.
Acest stil apărut ca un curent artistic avangardist în a doua jumătate a secolului al XX-lea, este din ce în ce mai popular în design și arhitectura în zilele noastre, creând o atmosferă și soluții care ne permit să facem o călătorie în viitor.
Tehnologia inovativă a permis reîntoarcerea către puritate, atunci când vorbim despre design interior și obiecte sanitare.
Futurismul este transformat în plăcere, cu ajutorul tehnologiei
Scopul băilor futuriste constă în a crea un spațiu smart, unde tehnologia se pune în slujba confortului, răspunzând la nevoile vieții moderne.


Futurismul rescrie formele

Extinzându-le la infinit și nerespectând limitele design-ului și, de asemenea, fructificând toate posibilitățiile materialelor, formele futuriste capată o nouă dimensiune, aproape fluidă. Acest lucru confirmă faptul că prin designul avangardist, se poate obține un maxim de expresivitate, revoluționând acest domeniu.

Futurismul este infinitatea: albul etern

Albul este impregnat în infinitate, deoarece pentru extinderea formelor este esențială folosirea unor soluții eterne, precum albul pur și lumina, amplificând astfel din punct de vedere vizual spațiul și nivelul de expresivitate al băii.

Futurismul aduce în prim plan puritatea: experiența

În procesul de prioritizare al albului și înlăturare a elementelor neesențiale, futurismul este conectat iremediabil cu estetica minimalistă ți reconstruirea unei atmosfere care răspunde la cele mai simple și pure forme, potențând ceea ce este cu adevărat relevant: experiența fiecărei zi.

Futurismul este prezent astăzi în colecția VITAE: originea vieții

Premiza de la care arhitecta Zaha Hadid a pornit pentru dezvoltarea colecției Vitae este aceea că, designul inovativ, redat prin forme și texture neconvenționale, poate fi integrat de asemenea în baie, ceea ce era considerat a fi nepotrivit. Vitae este o colecție care folosește în mod înțelept trecutul, pentru a ne îndrepta către viitor, construind un cadru profund experiențial și anume, baia. Grație arhitectei, rescriând cel mai pur stil futurist, îmbinat cu marca stilului personal, a rezultat o colecție cu design organic inconfundabil, care transformă baia într-un veritabil laborator.

Dezvoltarea acestei colecții încununează efortul Porcelanosa Grupo, în cercetarea dedicată materialelor inovative și creativitatea hiperbolică a arhitectei Zaha Hadid. Într-o sinergie perfectă, a rezultat o amenajare de baie de referință pentru stilul futurist. Inovație pură cu linii fluide, care evocă mișcarea apei.

Descoperiți aici colecția Viatae Zaha Hadid.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.