Spiritul sărbătorilor ne cuprinde!

Vi se pare greu să intrați în spiritul sărbătorilor? Să regăsiți bucuria așteptării Crăciunului? Vă oferim un articol cu câteva idei de cum să redobândiți spiritul Crăciunului! Pentru că magia sărbătorilor este atinsă prin atmosfera dată de decorațiile specifice sărbătorilor de iarnă, noi vrem să vă propunem altfel ornamente.
Nu v-ați plictisit de toate produsele „americănești” importate? Eu una da, și pentru că avem designeri români tineri și creativi, care își fac timp să revoluționeze interpretarea cadourilor, Reușesc să înfrumusețeze și construiesc o atmosferă aparte pentru doritorii de altfel de decorațiuni – realizate manual, cu suflet, cu materiale sau asocieri neobișnuite și spectaculoase.
Unde se pot găsi aceste decorațiuni spectaculoase? Anul acesta aveți mai multe variante. Eu, personal, vi le sugerez pe toate: Petite fête de L’er, MOȘ DISAIGNĂR și Made in Ro. Să ne concentrăm pe primul târg, care va avea loc weekendul acesta!

Iată  o poveste de Crăciun care mi-a atras atenția și pe care vă invit să le descoperiți: Poteca Studio.

Poteca Studio L’er-uiește cu renul și norii geometrizați, cu globuri gigantice, înnodate și nu vor lipsi aerofitele – cucuietele și nici lichenii în tablouri!
Conceptul Poteca a venit din nevoia de a răspunde unor necesități constatate în experiențele fiecăruia. Fiind de profesii diferite, dar interdependente, membrii studioului urmăresc a avea o gândire fluidă și de ansamblu în tot ceea ce fac, de la micro la macro.

Prima tema de design a studioului, “Reinterpretare contemporană a utilizarii plantelor în designul interior și exterior”, s-a concretizat în produse ce abordează omul contemporan si relația lui cu natura, fiind o soluție pentru nevoia prezenței plantelor în viața omului, dar și timpul limitat al acestuia pentru îngrijirea lor.

„În același timp, ne-am propus să participăm la evoluția estetică a metodelor de utilizare a plantelor în design-ul românesc. Unele obiecte au pornit de la conceptul de vivariu, terrariu și aerium, altele de la grădinile verticale. Au fost utilizate plante deșertice, de rocarie și plante aerofite „Tillandsia” (ce au minime necesități de îngrijire, neavând nevoie să fie plantate în pământ sau păstrate în apă, doar scufundate în apă foarte rar) și licheni din Norvegia.”
Pe scurt, Poteca Studio este o echipă multidisciplinară formată din Alexandru Gheorghe – arhitect peisagist; Mihai Puzdercă  – arhitect, Valentina Puzdercă și Iuliana Adina Apostol – arhitecți de interior, Sofian Moumene CGI artist.

În mod sigur ne voi mai întâlni cu echipa Poteca Studio și vom afla mai multe despre conceptul și proiectele lor (stay tuned!), dar până atunci, vă invit la un preview a ceea ce veți găsi și la târg:

globuri din sârmă

ren și nori din poligoane din hârtie

hhhgloburi din sticlă cu plante

IMG_1277globuri din sticlă cu plante

IMG_1274

IMG_1390

Dacă vă plac și doriți să-i vizualizați live, îi găsiți în acest weekend la Petite fête de L’er!

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.