Invitatie la o lectura romatica

Lluís Porqueras s-a nascut in 1930 si a recunoscut ca a inceput sa proiecteze fara sa stie cu adevarat ce este designul industrial. Dupa ce a facut  cateva cursuri in arhitectura si a renovat cateva case de la tara, in 1956 a infiintat Stoa, primul studio catalan de design. Impreuna cu Jaume Vaquero, a infiintat compania Vapor.

Filosofia a fost inca de la inceput de a face lucrurile simple, chiar daca procesul de fabricatie necesita multe operatiuni. Un efort pentru a cauta esenta si a micsora dimensiunile obiectelor pana in punctul minim necesar.

Pentru Marset a creat corpuri de iluminat Funiculí. Si acesta se caracterizeaza prin formele reduse implicate, ce dezvolta un design simplu si functional.

Funiculi este o lampa eterna, care emite o lumină deosebit de placuta. Inaltimea lampii poate fi ajustata printr-un mecanism special. Datorita unui bec luminos, lampa este recomandata ca lumina de citit, ce asigura o navigare facila de lucru. O proiectare in trecut, printr-o lumina care ajuta imaginarul la visare.

 

Chiar daca colectia a fost updatata anul trecut (dupa 30 de ani), anul acesta s-a extins prin versiunea de birou, care trasmite puritatea liniei si atributele originale.

Folosind acelasi mecanism dublu-clip al originalului, acest model la scara redusa, permite ajustarea facila a inaltimii si o rotatie de 360 grade, pentru a se potrivi nevoilor din camera. Baza modelului de masa a fost dotata cu un manson de cauciuc negru, pentru a preveni contactul direct dintre metal si masa si pentru a da un plus de stabilitate.

Toate versiunile sunt disponibile in gri-negru, alb, rosu, bej si muschi.

Lectura placuta!

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.