Sauna. Efecte terapeutice si rasfat

În ceea ce privește partea de Wellness & SPA, DELTA STUDIO și-a dezvoltat propriul concept de abordare, creând un canal de dezvoltare a unei noi identități a echipamentelor și esteticii. Necesitățile individului au devenit prioritare în generarea conceptelor de realizare arhitecturală a spațiilor tip SPA.

Totul este gândit ca un parcurs care încurajează conștientizarea apei – ca element central – și semnificația acesteia în viața de zi cu zi. Până la urmă suntem 90% apă… Pe fondul unei gândiri similare, s-au dezvoltat de-a lungul istoriei diferite moduri de utilizare a apei în scopul regenerării, relaxării și răsfățului.

Ambient 9 - randarea 3 - iaki mamaia - Oana Tapu

Sauna umedă, Iaki Spa Mamaia – arh. Oana Țapu

Saunele pot fi uscate – finlandeze sau umede – hammam-uri. În funcție de preferințe sau indicații terapeutice recomandate de către un specialist, puteți opta pentru un tip de saună sau chiar amândouă.

Sauna uscata. Sauna Finlandeză

Din ce în ce mai mult se optează pentru saune personalizate, realizate la comandă de către fabrică prin Delta Studio, care se adaptează spațiului disponibil. Poziționată fie într-un apartament, fie la exterior în apropierea unei terase cu sau fără piscină, sauna uscată poate avea diferite forme: cu tavan înclinat pentru mansarde, cu forme trapezoidale, suprafețe vitrate tot mai generoase, acces direct din cabinele de duș, scafe luminate sau jocuri de lumini – cromoterapie, sistem audio cu echipamente high-class, etc.

293_cedru

Saune uscate din lemn masiv de Cedru.

296_sauna interior

Sauna uscată reprezintă o încăpere construită din lemn, în interiorul căreia se află aer fierbinte și uscat – între 70-90°C . Umiditatea relativă a aerului este mică: 10-20%, din acest motiv se și numește dry sauna.

Untitled3

A. băncuță nivel superior; B. Băncuță inferioară; C. Grătar; D. încălzitor.

Băncile așezate în 2-3 trepte permit eliminarea apei din țesuturi în diferite zone termice. În timpul ședinței se realizează periodic câte o stropire/udare a pietrelor pentru crearea unui abur ”pufos” care crește temperatura din încăpere.

Untitled2

Faza indispensabilă a acestui tip de saună este răcorirea organismului cu apă rece.

Sauna se transformă într-un izvor al tinereții, într-o terapie atât pentru trup, cât și pentru suflet. Îmbăierea în aer cald, urmată de răcorire, purifică, fortifică și înviorează toate simțurile.

295_pin fara noduri

Sauna uscată din lemn masiv de Pin.

 Efectele benefice ale unei ședințe de saună:

– detoxificare și purificare pentru organism;

– odihnă și regenerare;

– creează un echilibru într trup și suflet;

– rezistență și un fizic de excepție;

– echilibrează gestionarea termică a trupului;

– accelerează forțele de auto-vindecare ale organismului;

– efect de întreținere naturală pentru ten și ținută;

– întăritor al sistemului imunitar;

– reîncărcare cu energie și inducerea sentimentului de bucurie și bună gestionare a nivelurilor hormonale.

Sauna umedă. Hammam-ul

titanic-mills-steam-room-large

Saună realizată pe baza modulelor prefabricate tip banchete de la Wedi.

Sauna cu abur diferă de cea finlandeză prin temperatura interioară mai scăzută și cu o umiditate mai mare. Hammam-ul este o tradiție străveche și datează încă din Roma Antică. Temperatura normală de aburi este de 40°-45° C la umiditate de aproximativ 100%.

Sursa de căldură și abur din interiorul acestui tip de saună este reprezentată de de un generator de aburi instalat în afara încăperii saunei.

O baie cu aburi se poate instala în orice casă sau apartament. Cel mai mic model nu depășește dimensiunile unei cabine de duș.

Ce trebuie luat în vedere în cazul construirii acestui tip de saună, este faptul că aceasta trebuie să fie perfect hidroizolată și trebuie să se întrunească condițiile de temperatură și umiditate optime.

După instalarea unor module prefabricate, precum cele de mai jos de la Wedi, gama largă de mozaicuri din care puteți face selecția, transformă atmosfera generală substanțial. Efectele cromatice inclusiv ale finisajelor devin generatoare de relaxare la nivel vizual, un factor care nu trebuie neglijat.

sanoasa1_m

IMG_1536 wedi

297_hammam 1 - mosaic maron

Pentru un plus de efect puteți opta pentru un stil stelat de iluminare a plafonului pe bază de LED-uri.

300_Hammam mozaic azur

Experiment, contaminare și inovație. Acestea sunt caracteristicile definitorii ale colecției Babele, noua soluție de elemente modulare pentru baie de la Glass realizat în colaborare cu studioul de arhitectura LucidiPevere.
Colecția constă într-un sistem de elemente modulare ce pot crea compoziții extrem de rafinate pentru duș, dar și pentru baie, în general, și pentru zonele de hammam domestice sau profesionale. Ideea de a utiliza ceramica sanitară, destinată cu precădere obiectelor sanitare, pentru realizarea acestor module în combinație cu unitățile metalice generează o combinație foarte îndrazneață ce aduce multă viață în camera de baie.
219_Hammam

Ca și sauna uscată, sauna cu abur generează o serie de beneficii asupra sănătății organismului:

– relaxarea musculaturii;

– curățare și hidratare a pielii;

– stimulare a circulației sangvine;

– reduce apariția sau intensitatea diferitelor tipuri de dureri;

– inhalarea aburului reprezintă o cură tradițională pentru răceală și nas înfundat;

– momentele relaxante din sauna umedă îndepărtează stresul și relaxează mintea;

– ajută la problemele de insomnie, asigurând un somn odihnitor;

298_hammam 2 mosaic bej

Saună cu aburi cu mozaic bej.

* Prețurile sunt disponibile doar la cerere. Pentru mai multe detalii adresați-vă unui consultant DELTA STUDIO.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.