RIDA LANSEAZĂ PRIMUL CONCURS DE DESIGN DE PRODUS PENTRU ARHITECȚI. Conceptele câștigătoare vor fi produse și comercializate de Delta Studio sub brandul DALET !

RIDA (Romanian Interior Design Association) în parteneriat cu DALET, un brand exclusiv Delta Studio, a lansat primul Concurs de Design de Produs – WATER SHAPE COLOR.

În perioada 24 iulie – 8 octombrie 2023 arhitecții și designerii sunt invitați să propună o configurație alcătuită din 3 piese pentru baie – corp mobilier, lavoar și oglindă. Câștigătorii vor primi un premiu în bani de 1000 de EURO, iar produsele selectate vor intra în producție, fiind ulterior comercializate de Delta Studio sub brandul DALET. Autorii vor fi comisionați din vânzarea colecției pentru drepturile de autor. 

Înscrierile în competiție se fac prin completarea formularului de concurs disponibil pe platforma www.rida.ro.

Ce presupune participarea în concurs

Concursul se adresează exclusiv participanților care deja au sau dobândesc calitatea de membru RIDA.

Pe durata call-ului de înscrieri, participanții vor propune o configurație destinată amenajării unei băi, care va fi alcătuită din 3 piese – corp mobilier baie, lavoar și oglindă.

Conceptul poate îngloba, la alegere, piese individuale sau piese cu un caracter modular, gândite ca o colecție. În cazul în care conceptul propune o colecție, este necesar ca participanții să includă detalii despre modularitate, dimensiuni și culori.

Participanții sunt invitați să propună un modul versatil din punct de vedere al plajei de integrare în amenajări, care să aibă în același timp stil și personalitate. Valoarea estetică și dezirabilitatea pe piață reprezintă criterii esențiale în formularea propunerilor.

Soluția trebuie, de asemenea, să satisfacă un standard funcțional coerent și să fie fezabilă din punct de vedere al alinierii cu procesul tehnologic de producție propus prin anexa cu specificații tehnice a temei de concurs.

Care sunt premiile competiției

Premiul în valoare de 1000 euro și un contract de comision în valoare de 10% din vânzări timp de 1 an pentru produsele dezvoltate sub egida Delta Studio pentru brandul DALET și mentionarea autorului în materialele de promovare va fi acordat, în funcție de înscrierile primite, uneia sau mai multor soluții înregistrate în concurs.

De asemenea, soluția sau soluțiile selectate vor beneficia de un pachet de promovare prin constituirea unui video de prezentare/promovare, postări în social media pe paginile RIDA, DALET și Delta Studio, promovare prin expunerea produselor în eventuale cataloage și opotunitatea de promovare în cadrul Târgului Salone Del Mobile de la Milano, ediția 2024.

Prin selectarea celei mai bune soluții din concurs, Delta Studio, prin brandul propriu, DALET, urmărește să dezvolte o serie de produse în regim propriu cu scop comercial, pornind de la ideea importanței unui obiect de design cu caracter puternic într-o amenajare interioară reușită realizată de profesioniști.

Etapele concursului de design de produs

Concursul va cuprinde 2 etape:

  • Etapa de concurs propriu-zis care presupune evaluarea proiectelor și selecția câștigătorului – organizatorul își rezervă dreptul de a premia mai mult de 1 participant, în funcție de înscrierile înregistrate.
  • Etapa procesului de producție care implică dezvoltarea produsului sub marca DALET, un brand exclusiv Delta Studio.

Jurizarea se va face intern de către Delta Studio, prin alcătuirea unei comisii de profesioniști.

Brandul DALET în lumea designului interior

DALET, este un brand românesc orientat spre design accesibil și de calitate, ce a devenit în scurt timp de la lansare un reper în soluții personalizate și moderne pentru amenajarea băii, cu o gamă variată de sanitare și mobilier.

Designerul internațional Karim Rashid a conceput în 2020 colecția Color pentru brandul DALET, iar aceasta continuă să fie una dintre cele mai de succes colecții până în prezent. Arhitecții și designerii de interior aleg să folosească produsele din colecția Color by Karim Rashid în amenajări premium datorită stilului minimalist, a varietății de culori și mai ales datorită personalității pe care aceste obiecte o aduc în amenajare.

CE ESTE RIDA?

RIDA (Romanian Interior Design Association) este asociația profesională de design interior care își propune să aducă împreună cele mai importante nume din arhitectură, design de interior, industria de construcții și alte domenii conexe.

În ultimii 2 ani, RIDA a devenit o entitate cunoscută pe piața din România, prin platforma virtuală rida.ro și prin albumul Lifestyle Design Interior, care în cea mai recentă ediție a prezentat publicului 70 de proiecte de amenajare de top din toată țara, semnate de arhitecți și designeri talentați din România.

Prin organizarea acestei competiții, RIDA își propune încurajarea designului de produs din România ca un proces care să cuprindă etape de creație, selecție și producție structurate în regim de concurs, care ulterior să devină generator de soluții de calitate pe piață, cât și un factor esențial industriilor creative ce contribuie activ la o cultură contemporană de design.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.