Reconfigurarea unui apartament pentru un plus de confort

Un apartament de cinci camere, extins pe o suprafață de 125 mp este redus la patru camere, pentru a crea spații generoase de relaxare și dormit; proiectul a fost realizat de arhitecta Alina Aldea.

Apartamentul de față este situat într-un ansamblu rezidențial din București, iar cele două băi și bucătăria fuseseră amenajate de dezvoltator într-un stil rece și impersonal. Beneficiarii și-au dorit reambientarea acestora, într-un stil care să îi reprezinte. Aceștia au apelat la un designer de interior și pentru a se bucura de o amenajare unitară, într-un stil modern și cât mai funcțional.

Punctele forte ale spațiului inițial erau zonele vitrate ample și terasa generoasă, însă trei dintre cele cinci camere aveau suprafețe mici, nesatisfăcătoare. Designerul de interior i-a convins pe beneficiari să renunțe la unul dintre pereții despărțitori dintre două camere și să obțină astfel un dormitor matrimonial generos.

Zona de zi este open space cu bucătăria, păstrând aceeași paletă cromatică. Materialele și finisajele alese creează contraste plăcute: mat-lucios, piele-lemn-metal, elegant-casual. Colțul preferat al beneficiarilor este zona de luat masa, în care se adună cu toții seara și în weekenduri.

După această intervenție, s-a început modificarea celorlalte spații. Bucătăria a fost reconfigurată, s-au ascuns diferențele de plan și alte elemente inestetice. Fiind vorba de o suprafață relativ mică, a fost exploatată la maxim pentru depozitare și funcționalitate. Pentru mobilier, s-a folosit MDF vopsit lucios, ce are efectul optic de lărgire. Pentru un look minimalist, s-au integrat electrocasnice Franke și accesorii Blum.

Camerele copiilor sunt caracterizate de influențe scandinave, prin folosirea mobilierului alb, cu elemente din lemn. Designerul a propus funcționalități diferite, adecvate vârstei fiecărui copil.

Dormitorul matrimonial a fost decorat în stil modern, cu influențe din designul italian. Gama cromatică se menține în registrul culorilor naturale, cu ușoare accente glam date de tapet și corpurile de iluminat.

Băile mențin linia naturală a amenajării, cu finisaje și nuanțe neutre. S-au folosit gresie tip parchet Porcelanosa, o faianță cu motiv 3D de la același producător, mobilier Formmat, obiecte sanitare Dalet și baterii Grohe.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.