Reamenajare de apartament pentru o familie cu un copil

Arhitecții Mihaela Lozovanu și Sorana Leru au stabilit punctele forte ale spațiului inițial, care erau vizate de suprafața generoasă și compartimentarea eficientă, cu o bună comunicare între camere, ce se extindeau pe o suprafață de 113 mp, împreună cu 2 terase, care ocupau 25 mp. Zona de zi era separată de cea de noapte, fapt accentuat în noua amenajare prin folosirea unei uși filomuro (cu tocul ascuns), ce face ca trecerea să fie aproape imperceptibilă. Apartamentul beneficiază de terase generoase orientate către curtea interioară, cu o vegetație bogată de diverse înălțimi. Între neajunsurile inițiale se numărau finisajele învechite, lumina naturală redusă, țevile vizibile din bucătărie și caloriferele subdimensionate din living.

Amenajarea de interior a pornit de la nevoia beneficiarilor de culoare și funcționalitate, aceștia solicitând multiple spații de depozitare, care să nu aglomereze însă inutil.

În camera fetiței, rolul principal este deținut de culoare, optându-se pentru un tapet în nuanțe vibrante. Camera întunecoasă a fost adusă la viață prin combinarea culorilor și a texturilor joviale. S-a dorit integrarea unui mobilier personalizat mai special, pentru depozitarea hăinuțelor, în care s-a creat și un spațiu pentru jucării cu „teatru de păpuși”.

În dormitorul matrimonial, amenajarea a stat sub semnul funcționalității, aici fiind necesare cele mai multe spații de depozitare. S-a dorit mărirea spațiului existent și optimizarea sa, prin urmare s-a folosit un perete întreg de oglinzi.

Baia matrimonială are un aer contemporan, datorită obiectelor sanitare freestanding de la Dalet, puse în valoare de oglinzile cu bandă led care perforează piesele de mobilier. Pata de culoare este dată de peretele cu mozaic turcoaz, reflectat simetric în oglinzi. Pentru baterii, s-a optat pentru colecțiile Balance și Amba de la Kludi.

Bucătăria se remarcă prin blatul de corian verde lime, alături de mozaicul cu cifre. S-au folosit o baterie și chiuveta de la Franke, iar pentru sistemele mobilierului s-au integrat accesorii Blum.

În living, s-a propus ca material predominant lemnul, ce conferă căldură și eleganță spațiului. Masa de dining, realizată din lemn masiv de stejar, este elementul central, fiind pusă în valoare de corpul de iluminat suspendat, cu design italian. Canapeaua generoasă aduce o notă caldă decorului, prin nuanța de galben solar.

Printre provocările proiectului s-au numărat realizarea peretelui din living, cu profile de rigips și placări cu PAL cu ușa tip filomuro, multiplicarea luminii naturale prin diverse trucuri, dar și refacerea tuturor pereților interiori, care au trebuit placați cu rigips dublu și vată minerală la interior, deoarece izolarea fonică era precară.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.