Reamenajare concepută de arh. Dorin Ștefan Adam

Cum poate fi modernizat interiorul unei case construite în apropierea unui oraș mare ca Bucureștiul? La această provocare a răspuns arh. Dorin Ștefan Adam împreună cu arh. Mădălina Iftimi. Locuința de față se află în comuna Voluntari. Ea a fost ridicată în urmă cu zece ani de zile și era în tiparul arhitecturii împământenite comunelor din preajma capitalei, adică suprafețe mari și multe camere. Faptul că această casă a apărut într-o revistă de profil i-a încântat pe proprietari, dar cu timpul și-au dat seama că nu se simt prea confortabil în ea, așa că au apelat la arhitecții de la biroul Mânadelucru pentru reamenajarea ei.

Locuinta unifamilia asa cum arata inainte de a fi transformat de arhitectii de la Manadelucru

Locuinta unifamilia asa cum arata inainte de a fi transformata

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (12)

Arh. Dorin Ștefan Adam de la biroul Mâna de lucru

Arh. Dorin Ștefan Adam de la biroul Mânadelucru

Arhitecții Dorin Ștefan Adam și Mădălina Iftimi au înțeles dorința proprietarilor de a actualiza decorul interior, dar pe parcursul derulării discuțiilor, clienții și-au dat seama că au nevoie de fapt de o regândire a spațiilor. De la prima vizită pe șantier, arhitecții au propus desființarea unora dintre pereții interiori și, implicit, reconfigurarea camerelor. Funcțiunile au fost, de asemenea, relocate. Spre exemplu, garajul, care a fost folosit ani de zile doar ca spațiu de depozitare, a fost transformat într-o bucătărie generoasă și complet dotată și utilată cu cele mai actuale electrocasnice. De asemenea, mobilierul realizat pe comandă, se integrează perfect în spațiul regândit. Mobilierul face parte din colecția Smart Luxury de la Delta Studio.

Soluția amplasării corpurilor suspendate deasupra ferestrelor fostului garaj dă impersia că totul a fost conceput din start așa. Prezența acestor corpuri machează dimensiunea redusă a suprafeței vitrate și vine în întâmpinarea nevoilor proprietarilor de-a avea la îndemână obiectele necesare în activitățile de pregătire a preparatelor culinare. Albul corpurilor suspendate se estompează pe fundalul zugrăvelii monocrome și își găsesc corespondetul în blatul de lucru și în masa insulă. Pe fostul amplasament al bucătăriei, într-o zonă generoasă și bine iluminată natural, datorită orientării înspre curte, a fost amenajat noul living, cu un dining adiacent.

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (13)

Pe lângă eficientizarea celorlalte spații rezultate, de tip cămară sau debara, o mare schimbare a suferit-o mansarda, unde zăcea, în majoritatea timpului, o masa de biliard, și care funcționa, cu preponderență, ca uscătorie. Acest spațiu a fost amenajat ca un etaj al copiilor, constituit dintr-o zonă de lectură, și o mică zonă de home cinema. Toate spațiile au beneficiat de mobilier nou, iar în încăperile umede (bucătăria și băile) mobilierul au fost realizat pe comandă. Acum locuința are o imagine contemporană, iar detaliile privind decorul interior urmează a fi finalizate. Până atunci merită să vedeți modul de mobilare și poziționare a pieselor importante de mobilier, ca și distribuția funcțiunilor.

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (11)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (10)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (7)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (8)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (1)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (9)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (4)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (2)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (5)

smartluxury.ro despre reamenajare locuinta Voluntari arh. Dorin Stefan Adam (6)

Birou de arhitectură , amenajări interioare și design de obiect

site: www.manadelucru.ro

mail: office@manadelucru.ro

adresa: Bucuresti, Sector 1

tel: 0745.56.53.59.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.