Povestea Amenajarii KUMA NORDIC HOUSE

Asezata chiar pe faleza din apropierea plajei Eforie Nord, cu vedere directa catre mare, Kuma Nordic House este un loc in care creativitatea si imaginatia se pot desfasura liber intr-un decor idilic. KUMA Nordic House este o poveste frumoasa, un loc in care sa te simti “hygelig” (asa cum spun danezii) intr-o zona de vis, unde Marea Neagra se intinde chiar sub privirea ta. KUMA – este in Romania, produce lavoarele pentru bai & blaturile de bucatarie aici  in Romania –descoperiti o lume cu totul aparte, bucurati-va de designul scandinav – suntem atat de aproape de Dvs.

living-6

Cand am gasit aceasta locatie intr-o plimbare in plin Februarie – o vila cocheta, care nu iesea cu nimic in evidenta si unde peisajul isi are primul cuvant, cu marea de culoare azur – ne-am gandit ca este locul potrivit unde KUMA sa isi spuna povestea. Un loc in care sa aratam cum imbinam designul scandinav, minimalist, cu latinitatea  si exuberanta noastra: un mix incantator.

Interioarele reprezinta o incursiune in designul nordic si fiecare incapere are tusa unor creatori danezi renumiti, acel “must have” pentru a crea un spatiu care sa respire si sa te inspire. Am creat un spatiu pentru partenerii si angajatii companiei, cu o atmosfera scandinava, intr-un spatiu conceput pentru relaxare si activitati de teambuilding.

bucatarie-s-4

Fiind vorba despre o casa pe malul marii cu influente de design nordic s-a optat pentru linii minimaliste, spatii aerisite si mobilier care sa deserveasca functional utilizatorul. Am optat pentru un mix de mobilier nou cu piese vintage, cu personalitate , care sa creeze un flux armonios in intreaga casa. Dorinta a fost sa realizam un cadru linistitor, care sa nu incerce sa se impuna printr-un limbaj vizual agresiv, lasand astfel locuitorii casei sa se exprime in voie. Arhitectii Bogdan Ciocodeica si Diana Rosu au fost promotorii designului nordic si cei care au creat acest loc de vis.

living-5

Casa este impartita in 4 zone functionale. Spatiul principal de la parter il reprezinta livingul generos, care ofera o relatie directa cu Marea Neagra. Acesta este gandit in mai multe zone, dar imaginea este unitara, cu o cromatica bazata pe nuante de alb si albastru, cu accente de alama, definind astfel un caracter elegant si relaxant. Este zona favorita, unde oaspetii se pot relaxa privind in tihna marea, din canapeaua si fotoliul in nuante de albastru intens.

In jurul mesei de dining se integreaza cu naturalete scaunele de design, piese ce cuceresc prin expresivitate si prin eleganta minimalista. Zona de living te transpune intr-o lume ideala iar cromatica alb-albastru-auriu transmite o aura puternica.

bucatarie-s-1

Pentru amenajarea bailor si bucatariilor s-au folosit conceptele Kuma & Nordline, in culori deschise de gri, alb si crem, cu linii minimaliste specific designului nordic.

baie-e-2

baie-e-1

Vila dispune de 4 bai, iar pentru lavoarele si placile de dus KUMA s-au ales forme si culori care te duc cu gandul la valuri, nisip, soare. Formele fluide atat de atipice iti dau senzatia de fluid si simti ca ai propriul SPA. Fiecare baie are o tema diferita, o poveste, unde mangaierea marii este perpetua.
baie-p-2

Cele 2 bucatarii ale vilei, una situata la parter si cealalta la demisol, au fost amenajate in stil Nordic. Zona de la parter beneficiaza de o bucatarie complet utilata, in care lemnul de frasin lacuit al mobilierului se combina cu nuanta de nisip a blatului KUMA Caramel,  intr-o compozitie calda si relaxanta, in care sa vrei sa incepi o zi de plaja. Demisolul este alocat spatiului de Creative Lab si se adreseaza activitatilor comune de team-building.

Spatiul Creative Lab de la demisol, acolo unde ideile despre nou si despre acel “Be Different…” capata forme si in final apar conturate detaliile de design ale lavoarelor KUMA. In aceasta zona s-a optat pentru amenajarea unui oficiu in stil minimalist, intr-o combinatie tipic daneza de alb si negru. O amenajare aparent simpla, dar care tocmai prin absenta culorii, pune fiecare obiect in valoare si creeaza atmosfera.

bucatarie-s-1

Raportul alb-negru este bine echilibrat prin jocul obiectelelor complementare: mobilierul alb-unt contrasteaza cu negrul intens al blatului KUMA Rector Galaxy (solid surface), iar blatul de bar din Rector alb este completat de scaunele metalice negre.  Ultimul nivel il reprezinta terasa, un punct de observatie si un loc de introspectie intr-un cadru natural ce-ti taie rasuflarea.

bucatarie-p-3

Cromatic s-a optat pentru o paleta deschisa de culori, cu accente de culoare mai inchise. Nuantele de alb, crem si gri sunt fundalul calm si linistitor animat punctual cu ajutorul bibliotecii din metal vopsit auriu, sau a canapelei albastru intens marin. Mobilierul personalizat, in nuante de lemn natur, vine in completarea celorlalte elemente tipice designului nordic.

bucatarie-p-2

Vom incheia in aceeasi nota cu introducerea: KUMA-este in Romania, produce lavoarele pentru bai & blaturile de bucatarie aici  in Romania – descoperiti o lume cu totul aparte, bucurati-va de design-ul scandinav –suntem atat de aproape de Dvs.

Be different, Choose design, Choose KUMA !

text realizat de Camelia Olesen

Solutiile pentru baie si bucatarie Kuma sunt disponibile prin Delta Studio.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.