PORCELANOSA Fair – The Showroom

Mai întâi câteva cuvinte despre ce înseamnă grupul Porcelanosa, pentru a se înțelege gândirea globală transpusă în scopul unor amenajări de calitate.

Porcelanosa Grupo este o companie spaniolă de producție high-end, care este formată din opt fabrici responsabile pentru propria sa sferă de produse. Fiecărei fabrici îi corespunde un showroom a cărui amenjare se transformă integral în fiecare an – în cadrul târgului Porcelanosa Fair – pentru prezentarea noilor concepte integratoare în materie de finisaje, mobilier, sisteme etc.

1

• VENIS – faianță și gresie pentru locuințe rezidențiale.

• PORCELANOSA CERAMICA – plăci ceramice pentru placări de parietale și de pardoseală.

• URBATEK – faianță și gresie de dimensiuni mari pentru proiecte comerciale care acoperă suprafețe mari. Extrem de rezistent și durabil.

• L’ ANTIC COLONIAL – faianță și gresie din piatră naturală, mozaic, plăci ceramice, parchet și pardoseli laminate.

• NOKEN – obiecte sanitare, baterii , mobilier de baie, radiatoare și accesorii de baie.

• Gamadecor – bucătării echipate cu cele mai noi tehnologii, mobilier pentru baie și dressing.

• SYSTEM – POOL – obiecte sanitare, căzi de baie, coloane și cabine de duș, de SPA, piscine și saune.

• BUTECH – oferă cele mai noi tehnologii disponibile și pentru proiectele rezidențiale și pentru cele comerciale, luând un pas înainte spre ușurarea și modernizarea construcțiilor prin adezivi, profile, sisteme de îmbinare, scafe și alte sisteme dezvoltate recent, care vizează facilitarea și prelungirea longevității montajului de gresie – fie la interior fie la exterior (terase, fațade, etc.).

Vă punem la dispoziție imagini de la PORCELANOSA Fair – The Showroom 2014 cu ambiente complet noi!

5

6Colecția de plăci ceramice Port Black a devenit fundalul spectaculos pentru mobilierul auriu, clasic contemporan de la Gamadecor. Luciul excesiv subliniază și mai mult exuberanța și luxul.

8.1Porcelanosa Grupo este unul din liderii de piață la nivel internațional pentru placările ceramice. În showroom-ul vizitat de anul acesta am putut observa o atenție deosebită pentru detaliu. Când menționez detaliu, mă refer la texturile alese, tipul de finisaj care face diferența la atingere, felul în care au fost asociate culorile și texturile, lumina care pune fiecare ambient în parte în valoare, până la manoperă și execuția impecabilă care a stat în spatele ansamblurilor.

9Vetro – Vetro Line pentru placarea ceramică a parietalelor – ca fond vibrant pentru o bucătărie cu clasică subtilă, pusă în valoare de două bijuterii de hote mascate ce se prezintă precum niște corpuri de iluminat suspendate.

10Aceste elemente denotă profesionalism, calitate și respect pentru schimbare și frumos.

clasic 1 clasic 2 clasic 3 clasic 4Observăm cum fiecare ambient, fie el modern, fie clasic, este echilibrat, sunt realizate pe baza unui concept integrator, care cuprinde armonios fiecare detaliu într-o atmosferă impresionantă prin emoția de locuință pe care o transmite. VIDEO

gri

Totul este calculat, bine gândit, fiecare element îl pune în valoare pe celălalt: plăcile ceramice pun în valoare sanitarele, sanitarele reflectă modelul plăcilor ceramice. Placarea cu un finisaj texturat al pereților unei bucătării ne arată cum textura are un efect diferit în funcție de poziția acesteia în lumină sau în umbra volumelor corpurilor de mobilier.

Trimiterea spre natură nu se demodează niciodată, sunt elemente care ne înconjoară, fac parte din memoria multor generații din care provenim. Aici, o observăm prin materiale cu aspect lemnos, sau cu venatură de piatră naturală finisată sau brută. Această sensibilitate a omului este adusă în contemporaneitate, comercializată, pentru a deveni accesibilă în cadrul amenajărilor la standardele secolului XXI.

oxford 0Oxford Taco – o colecție care duce interpretarea parchetului ceramic la un alt nivel! Imitarea aproape fidelă a materialului lemnos, prin relief, textură, desenul lemnului și urme de debitare ale acestuia – fac ca aceasta serie să impresioneze, și nu doar vizual, ci și la atingere, fiind foarte prietenos și cald. În România îl găsiți expus în cadrul expoziției de noutăți în Studio-ul din București.

oxford 1Cine nu își dorește superlativul în materie de design, calitate a produsulelor și efectul unei emoții dat prin finisajele alese în amenajări?

oxford 2 oxford 3Textura reliefată a plăcilor din colecția Oxo Marmi prind efecte difeite în funcție de spațiul pentru care o utilizăm, unghiul din care percepem ansamblul și felul în care lumina conturează diferențele volumetrice.

IMG_9894 bucatarie 1Tehnologiile nu sunt inovatoare, dar grija cu care sunt asociate finisajele alături de mobilier, generează acel echilibru unitar. Finisajul ceramic al peretelui se continuă pe plafon, idee întâlnită în nenumărate proiecte care rulează în platforma media de specialitate ca lambriu din lemn; dar folosirea ceramicii cu aspect natural din seria Liston Oxford, este cea care subliniază grija rezistenței materialului pentru o încăpere cu aburi, și care nu necesită tratări ulterioare pe termen îndelungat.

IMG_9871 bucatarie 3 bucatarie 2

Atenția pentru detalii se remarcă la inserțiile în mobilier pentru accesibilitatea ustensilelor necesare și a folosirii unei hote estetice cu aspect de corp de iluminat suspendat.

Produsele pot fi achiziționate și din showroom-urile Delta Studio, unde colaborarea cu grupul spaniol se remarcă  printr-o continuitate de peste 7 ani.

 IMG_9858

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.