Plăcile ceramice cu aspect metalic de la Porcelanosa: o soluție versatilă și estetică

Metalul este un material extrem de versatil și igienic, fapt ce îl face ideal pentru amenajările interioare. Rezistent și capabil de a fi reciclat, metalul poate fi păstrat pe întreaga durată a vieții, dacă este îngrijit corespunzător. Includerea acestuia și a plăcilor cu efect metalic împreuna cu finisajele din metal, compun o paletă deosebită de materiale, pentru o declaratie de stil. In functie de modul in care este integrat, placile ceramice cu aspect metalic si mozaicul metalic pot conferi o nota eleganta si sofisticată sau industrială și modernă.
Cu suprafața lor sclipitoare și capacitatea de a reflecta lumina, posibilitățile sunt nelimitate pentru a crea un efect dramatic. Vă prezentăm câteva modalități în care puteți integra finisajele metalice în locuința dumneavoastră.

Suprafețele metalice sunt igienice, durabile și rezistente împotriva chimicalelor.
O încăpere în care aplicațiile metalice sunt deosebit de practice poate fi bucătăria. Motivul pentru care majoritatea restaurantelor folosesc suprafețe metalice pentru a prepara mâncarea, se datorează faptului că sunt extrem de rezistente în fața soluțiilor chimice. Această calitate nu este de neglijat atunci când vorbim despre spațiile cu uz practic, precum bucătăria și baia. Puteți incorpora plăcile cu efect metalic sub forma unui perete de fundal metalic sau a suprafețelor de lucru. În plus metalul este imun în fața termitelor sau a altor insect cotropitoare.

Proprietățile decorative ale plăcilor metalice

Proprietățile decorative ale plăcilor metalice de efect, reprezintă alt motiv pentru a le introduce într-o amenajare de bucătărie. Dacă un efect tridimensional sau un relief subtil este obținut prin plăcile ceramice obișnuite, cu ajutorul metro tiles sau a mozaicului metalic, pereții pot căpăta un aspect cu adevărat sculptural. Acest finisaj va reflecta lumina, atât pe cea naturală, cât și pe cea artificială în moduri neașteptate. Atunci când este folosită în bucătărie rezultatul final poate fi suprinzător, creând un perete de efect, care își va pune amprenta asupra întregului ambient.
Pentru a maximiza efectul, alegeți un sistem de iluminat pe măsura, incorporat la baza suprafeței adiacente, luminând pe verticală compoziția metalică.

 

Avantajele plăcilor cu efect metalic sau a mozaicului metalic în baie

Baia este o altă zonă a locuinței unde plăcile metalizate pot fi practice și estetice. Avansurile tehnologice au facilitat ca proprietăți specifice ale metalului să fie valorificate în fabricarea gresiei și a faianței. Gama de opțiuni este extrem de variată, de la plăci cu compoziție din platină, alamă, aluminiu și titaniu. Formatele supradimensionale folosite în special în cabinele de duș, prezintă avantajul de a avea un număr minim de îmbinări și un efort de mentenanță scăzut. Plăcile cu efect metalic pot fi ușor combinate cu alte materiale, precum lemn, sticlă și ceramică în amenajarea de baie.

Descoperiți mai multe modele de plăci ceramice și mozaicuri aici.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.