Parchetul pe care calci este parte a arhitecturii spatiului! Colectia Saima de la Karelia

Saima este singurul parchet stratificat design din lume. Modul in care poate fi instalat ofera nelimitatate variante de design .

 

Datorita efectului de liniaritate pe care  il imprima top layerul de mesteacan asezat pe contrafibra, Saima ofera o  reflexie unica a luminii in incaperile unde este folosita ca si pardoseala. Sursele de inspiratie Saima Design au fost Aino si Alvar Aalto!

Aino si Alvar Aalto sunt considerati unii dintre pionierii modelarii lemnului si ai arhitecturii  pieselor de mobilier din mesteacan. Cuplul  arhitect – designer a dat nastere unor concepte reper pentru designul nordic.

O nota distincta a mobilierului creat de Aino si Alvar Aalto o constituie expunerea fibrei lemnului de mesteacan. Acest efect de liniaritate si-a pus amprenta si pe gama de produse Saima.

Un predecesor al produselor Saima,  un parchet multistrip numit Kotka,  a fost creat in fabrica lor din Sunila. In multe din cladirile din zona s-a folosit ca si pardoseala acest produs creat de Aalto.

 

O contributie importanta la dezvoltarea si promovarea produsului a avut-o cel mai mare arhitect din istoria Finlandei Tapio Wirkkala. Tapio Wirkkala este o figura marcanta a arhitecturii scandinave contemporane, a carui obiecte create din sticla, lemn si metal au marcat designul international in anii ’50-’60. El este cel care a reusit sa promoveze in lume designul si arhitectura finlandeza.

O capodopera a lui Tapio Wirkkala o constituie designul interior al Muzeului National al Sticlei din Helsinki -1981. In acest muzeu, ca si in propria locuinta, el a folosit Saima ca si pardoseala. Expozitia mondiala initiata de Industrial Art Society din Finlanda a circulat in jurul lumii in anii ’80. Pe tot parcursul acestui turneu peste 100.000 de oameni au mers pe parchetul Saima in culoare gri, creatie a maestrului Wirkkala. Va prezint Saima in culoarea ce poarta marca Tapio Wirkkala de la  Karelia-Upofloor .

Saima Lumi           Saima Raita              Saima Ruska                 Wirkkala

In 2009 colectia a fost distinsa cu Red Dot Design award, produsele top fiind considerate Saima Wirkkala si Saima Raita, creatie a celui mai cunoscut designer contemporan  finlandez Pekka Toivanen. Saima Raita si Wirkkala au fost nominalizate si pentru Designpreis Deutschland award 2010.

  Exista infinite posibilitati de design in variante standard sau combinatii de culori. Puteti achizitiona parchetul din Colectia Saima in exclusivitate prin intermediul Delta Studio

New Microsoft PowerPoint Presentation

 

ddaff

 

uukkukuyku

 

lilli

l..o.,k

kkk

kjhtgf

gghhhj

hjhhj

hrrhrf

 

jhhjj

fjdusuh

fhjj

 

thumb.vers

ssss

rrgdg

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.