O Vila din Apropierea Bucurestiului, Amenajata in Stil Industrial-Glam

Proprietarii acestei vile de 190 mp din Corbeanca, o familie cu un copil, au apelat in 2016 la Delta Studio pentru a-si amenaja un interior contemporan, masculin, cu linii clare, care sa imbine materialele calde si pe cele cu aer nobil – in special cuprul si alama. De amenajare s-au ocupat arh. int. Andreea Pinter-Filimon si consultantul de vanzari Valentina Petrescu.

Locatarii si-au dorit un open space pentru zona de living, dining si bucatarie. Propunerea arhitectei de interior a vizat echilibrarea lemnului utilizat la nivelul pardoselii si al peretelui cu un mobilier cu influente industriale in dining si bucatarie. Astfel, colectia Factory de la Aster Cucine a devenit protagonista spatiului, fiind dotata cu electrocasnice Bosch si Smeg si un blat din granit negru absolut.

O parte dintre fronturile bucatariei sunt finisate cu vopsea pentru tabla de scris, aducand o nota ludica spatiului si preluand din caracterul sau dur.

O parte dintre fronturile bucatariei sunt finisate cu vopsea pentru tabla de scris, aducand o nota ludica spatiului si preluand din caracterul sau dur.

amenajare-vila-delta-studio-10

colaj-bucatarieDiningul emana un aer aparte, brut, datorita cadrului pentru masa din otel ce contrasteaza cu blatul din lemn finisat manual. Livingul reprezinta componenta delicata a open-space-ului, unde apar si insertii de material textil in culori puternice, in ton cu personalitatea beneficiarilor. Corpurile de iluminat au un aspect industrial, conferind unitate zonei de zi.

amenajare-vila-delta-studio-1-1

Abordarea nonconformista din aceasta amenajare de interior este prezenta si in amenajarea bailor. Astfel, in cea de serviciu, traditionala faianta a fost inlocuita cu finisarea peretilor cu vopsea gri antracit si cu placarea lor partiala cu travertin cu foita de aur (L’Antic Colonial, Porcelanosa). Accentele de bronz din celelalte spatii sunt prezente la bateriile de la Noken, Porcelanosa.

colaj-baie

amenajare-vila-delta-studio-9

amenajare-vila-delta-studio-8

Caracterul nonconformist al amenajarii generale este prezent in oglinda montata pe peretele opus lavoarului, in locul destinat de obicei oglinzii fiind plasata o reproducere dupa o lucrare a artistei Amy Judd.

Pentru zona de noapte si baia matrimoniala s-a dorit crearea unei atmosfere mai calde, obtinute cu ajutorul tonurilor de alb si crem. In dormitorul matrimonial, patul este elementul dominant, impunandu-se atat prin caracterul extravagant, cat si prin detaliile atent lucrate. Noptierele care il insotesc pastreaza linia finisajelor din restul locuintei: tabla de otel, lemn, piatra naturala.

amenajare-vila-delta-studio-7

In baia matrimoniala, pentru a imprima un strop din aspectul industrial al ansamblului general, s-au propus baterii sanitare cu o geometrie curata, Victorian Collection de la Noken, Porcelanosa.

amenajare-vila-delta-studio-5Cada freestanding de la Dalet aduce eleganta necesara acestui spatiu destinat rasfatului, iar mobilierul de baie Line din gama Formmat by Delta Studio completeaza ambianta atat prin simplitatea designului, cat si prin finisajele si detaliile sale.

amenajare-vila-delta-studio-6

Parchetul ceramic antichizat pastreaza linia amenajarii si in acelasi timp indulceste decorul, contrastand cu albul rece al obiectelor sanitare. Doza de nonconformism este asigurata de tapetul cu motiv arhitectural din gama Wall&Deco, colectia De Prospectiva.

Aceleasi note se regasesc in baia destinata oaspetilor, unde predomina tonurile de gri, intr-un contrast ingenios de texturi. Gresiei cu caracter industrial Si Grey, de la Tagina, i se alatura o placare ceramica eleganta – Nacare Bianco, Porcelanosa. Detaliile mobilierului si ale accesoriilor personalizeaza acest spatiu.

amenajare-vila-delta-studio-4

Pentru membra cea mai mica a familiei s-a dorit o abordare mai vesela pentru spatiul baii, folosindu-se ceramica hexagonala de la Natucer in culori pastelate precum crem, lila, completate de placi cu o nuanta palida de gri, pentru a pastra caracterul unitar al intregii amenajari. Pentru a inveseli acest spatiu s-a folosit un mobilier de baie jucaus, realizat din lemn natur – Polaris, gama Formmat.

Amenajarea de interior este prezentata in albumul de design interior Lifestyle Design Interior lansat de Delta Studio in decembrie 2016 si disponibil in showroom-uri, Carturesti si Inmedio.

foto-album

foto-album-2

Autor fotografii: Andrei Margulescu

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.