Nuanțele neutre însuflețesc o casă din Târgu Mureș

Paleta cromatică neutră, în culori calde sau de pământ, este specifică interioarelor în stil modern. Este o alegere sigură, deoarece senzația pe care o oferă este una de liniște, libertate și echilibru.

Această casă cu un etaj situată în apropierea orașului Târgu Mureș a fost amenajată de studioul de arhitectură Ortigo Design, în așa fel încât să țină cont de punctele cardinale și să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

Casa are o suprafață utilă de 130 de metri pătrați, iar amenajarea a durat aproximativ un an, timp în care eleganța și simplitatea au prins contur și au format un design de ansamblu plăcut.

Amenajare moderna - living luminos - Rares Urzica

Compartimentarea permite ca zona livingului să fie deschisă către dining și bucătărie. Legătura dintre spații este realizată prin intermediul unui mic bar ce delimitează bucătăria de zona de zi. Cromatica mizează pe culori deschise, neutre, cu accente de tonuri pastelate. Finisajele ceramice din bucătărie sunt de la Kerama Marazzi.

Punctul forte al casei: relația interior-exterior

Casa fiind situată în apropierea unei păduri, am încercat să facilităm relația interior-exterior prin integrarea în designul locuinței a unor elemente, culori sau texturi cât mai apropiate de cele naturale”, precizează arhitecții.

Contrastul este realizat în mod subtil prin alăturarea unor texturi și materiale diferite și prin modul în care a fost creat jocul de lumini.

Amenajare moderna - hol luminos - Rares Urzica

Spațiul cel mai amplu este cel de zi, la care au fost necesare mai multe intervenții pentru a crea și delimita diferitele zone. Astfel, livingul se continuă spre dining cu o mică zonă de relaxare, iar în partea opusă a fost integrat un șemineu electric într-un mobilier multifuncțional. Micile detalii ce armonizează interiorul sunt puse în evidență de corpurile de iluminat suspendate.

Dormitoarele au fost amenajate în aceleași culori neutre ca și restul spațiilor, iar din punct de vedere funcțional, încorporează și câte un dressing. Dormitorul matrimonial beneficiază și de un mic spațiu destinat make-up-ului. Cea de-a patra cameră a fost creată și gândită ca un birou, și datorită canapelei extensibile poate fi oricând transformată într-o cameră de oaspeți primitoare.

Amenajare moderna - dormitor luminos - Rares Urzica

Sfatul arhitecților:

Procedura prin care imaginea de ansamblu arată cât mai aerisită și funcțională a fost posibilă prin aplicarea unui mic truc. Mai exact, modul în care este folosit iluminatul în cadrul unui proiect, poate accentua și echilibra micile detalii ce conferă profunzime amenajării.

Pentru zona băilor, au fost alese plăci ceramice cu aspect de lemn, achiziționate de la Keramyth și Kerama Marazzi, ce au ca scop crearea unei atmosfere calde. Obiectele sanitare au fost alese de la brandul Dalet pentru a se plia perfect pe cadrul creat.

Proiectul îmbină toate cerințele beneficiarilor, în special dorința de a avea cât mai multe spații de depozitare integrate astfel încât calitatea spațiului și a designului să nu aibă de suferit. Modalitatea de creare și îmbinare a fost ușor de realizat prin intermediul unor mici modificări constructive care au avut un impact pozitiv asupra spațiului.

Amenajare moderna - element design - Rares Urzica

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.