Modernizarea spectaculoasă a unui hotel alpin

Reproiectare amenajării interioare a unei construcții de munte cu destinație turistică, ridicată în urmă cu mai bine de cinzeci de ani în urmă, este fără îndoială o provocare pentru orice echipă de arhitecți. Și asta cu atât mai mult cu cât transformarea vizează ca un loc vechi să fie transformat într-un boutique hotel exclusivist. Dar arhitectul Roman Mooser a găsit soluția alături de designerul de interior Roger Bachthold, asistat la rândul său de noii proprietari Daniel Ferdinand Lauber și Seraine Muller. S-a dorit redefinirea glamourului alpin prin îmbinarea dotărilor și finisajelor moderne cu arhitectura tradițională din Zermatt, una dintre cele mai cunoscute destinații de schi din Elveția și unde se află hotelul Cervo Mountain Boutique Resort, pe care vi-l prezentăm aici.

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (12)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (10)

Accentul arhitectural s-a pus pe căldură și confort. Ca atare nu e deloc întâmplătoare folosirea din plin a materialului lemnos, complimentat de placări ceramice și piatră de cea mai bună calitate. De asemenea, textilele sunt prezente, inclusiv la nivelul finisajelor (capitonări). Clădirea principală, care a aparținut familiei actualilor proprietari încă din 1980, face apel la tradiția membrilor ei într-ale vânătorii. Mult timp actualul proprietar a fost președintele Asociației de Vânătoare din Valais. O experiență de viață și o pasiune ce sunt transferate și amenajarea interioară prin prezența coarnelor de cerb folosite în decor în zona de primire a oaspeților. De altfel, denumirea hotelului Cervo este mai mult decât sugestivă pentru cei care cunosc italiana, limbă în care cervo se traduce ca cerb.

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (1)

Este interesantă trecerea de la spațiile ample, deschise către peisajul alpin, la încăperile și colțurile intime. Prezența lor oferă ocazia oaspeților de a alege să socializeze sau de a se retrage și de a se odihni. Spre exemplu, restaurantul încurajează oaspeții să interacționeze, mesele generoase fiind așezate comod, cu zona de trafic pe centru pentru ca fiecare să se poată vedea cu fiecare și să-și poată împărtășii nestingheriți povești de pe pârtia de schi. Chiar și terasele exterioare sunt deschise iarna, tocmai pentru a favoriza socializarea, dar și de-a oferi perspective frumoase asupra peisajului montan. Și atunci când vor să se retragă, oaspeții au la dispoziție nu doar generoase încăperi, ci și confortabile camere de baie și spa-uri, unde se pot relaxa și odihni sau beneficia de servicii de masaj ori întreținere corporală.

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (3)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (2)

Fiind un boutique hotel nicio cameră sau apartament nu sunt decorate identic, dar fiecare este în acord cu tema general aleasă pentru amenajarea interioară. Ambientele sunt calde, plăcute, dar ceea ce surprinde sunt ferestrele generoase, deschiderile către exterior care oferă minunate panorame asupra pantelor din zonă. Și nu doar din camere, ci și din încăperile de baie, adevărate oaze de relaxare. Camerele sunt dotate cu șemineuri electrice, mobilier modern și aparatură audio-video de ultimă oră. Este un stil alpin redefinit prin utilizarea materialelor tradiționale și înglobarea unor utilări contemporane. Un proiect îndrăzneț ce redefinește spectaculos locația ridicată în 1950.

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (29)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (20)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (19)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (21)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (22)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (28)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (6)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (13)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (8)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (23)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (4)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (5)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (18)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (17)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (16)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (27)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (26)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (24)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (25)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (35)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (33)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (34)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (31)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (32)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (9)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (30)

smartluxury.ro about Cervo Mountain Boutique Resort (14)

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.