Modele faianta baie in doua culori

Exista multe elemente care tin de design-ul unei bai. Dupa cum ne spun experientele anterioare, un proces de renovare / amenajare poate deveni coplesitor. Multitudinea de optiuni poate ingreuna si incetini deciziile, deoarece cu totii ne imaginam un rezultat perfect. Un specialist poate oferi consultanta pe parcursul procesului de amenajare, pentru crearea unei bai cat mai potrivite pentru proprietar.

In acest articol, prezentam o varianta cromatica pentru baie, si anume: modele faianta baie in doua culori. Indiferent de dimensiunile si aspectul spatiului, implicarea si alegerile personale ale beneficiarului sunt esentiale in rezultatul produsului final.

O abordare in doua tonuri a placilor de faianta este o alegere inedita, atunci cand vine vorba de amenajari interioare. Anumite modele de faianta de baie in doua culori, asociate cu elemente atragatoare de mobilier, contureaza un spatiu echilibrat si confortabil.

Noi colectii de faianta si gresie Fap Ceramiche la targul Cersaie 2018

PLACILE DE FAIANTA REPREZINTA ELEMENTUL CHEIE AL DESIGNULUI DE BAIE

Colectia de placi ceramice Loire Art, Keraben Grupo la Cersaie 2018

Placile de faianta sunt esentiale pentru aspectul final al baii dorit. Atat tipul de placa utilizat, cat si culoarea acesteia, influenteaza semnificativ rezultatul procesului de amenajare.

Cele mai atractive modele de baie si scheme in doua culori de actualitate sunt definite astfel:

  • Contureaza un spatiu deschis, aerisit;
  • Amplifica perceptia interiorului;
  • Ofera un sentiment placut si personal;
  • Construiesc o ambianta ideala.

Un alt rol al placilor de faianta este de a dirija privirea asupra unui anumit punct al baii, prin asezarea corespunzatoare a acestora.

MODELE DE FAIANTA PENTRU BAIE IN DOUA CULORI

Doua culori predominante sunt vizibile in baie. Acest stil de design este atragator prin utilizarea unei culori inchise, spectaculoase. Alaturi de o culoare deschisa, care atenueaza intensitatea primei culori, ajuta la formarea unei iluzii de spatiu mai amplu. In acelasi timp, ofera o senzatie de complementaritate confortabila. Rolurile culorilor pot fi inversate dupa bunul plac.

Din punct de vedere istoric, baile in doua tonuri au fost reprezentate de o singura imagine, general valabila: pardoseala de culoare inchisa, pereti de culoare deschisa. Urmarind trendurile actuale, se incurajeaza amenajarea unui intreg perete in aceeasi nuanta cu pardoseala. Puteti opta pentru elemente stilistice minimale, precum o fasie de mozaic in interiorul dusului, de culoare asemanatoare sau complementara cu pardoseala.

Pentru un rezultat cat mai de succes, va recomandam sa optati pentru accentuarea primului perete vizibil odata cu deschiderea usii de baie. Aceasta este o alegere excelenta pentru un design echilibrat si confortabil din orice punct de vedere, care va rezista trecerii timpului si schimbarilor de trenduri.

Gresie tip parchet Hampton Brown de la Venis Porcelanosa Grupo

Alegerea placilor de faianta de culoare deschisa

Intr-o baie cu luminozitate redusa, culoarea deschisa poate maximiza senzatia de amploare a spatiului. In prezenta unei lumini naturale excelente, se poate alege un model de faianta mai indraznet. Este recomandata alegerea unor nuante si texturi care sporesc functionalitatea spatiului: alb stralucitor, alb mat, placi de calcar, placi din marmura, beton (in nuante de bej si gri deschis).

Placi ceramice albe Lumina de la Fap Ceramiche

Alegerea placilor de culoare inchisa

Cand vine vorba de alegerea unor modele si texturi atragatoare pentru baie, optiunile sunt nenumarate. Este totodata esential sa existe continuitate intre acestea, pentru un spatiu armonios. Un perete de accent trebuie sa se potriveasca obligatoriu cu pardoseala, fie din punct de vedere al culorii, fie al materialului. Exista cateva optiuni creative, spre exemplu faianta / gresie hexagonala, stilul herringbone sau stilul „V” de aranjare a placilor si placi asemanatoare cu lemnul (gresie tip parchet).

Colectia de faianta Forest de la Porcelanosa

Informatii bonus 

Pe parcursul unui proces de amenajare a unui bai, o gandire practica este in mod absolut necesara. Din punct de vedere istoric, tendintele care au rezistat timpului sunt cele cu valoare practica. Cateva exemple:

  • Placile de dimensiuni mari rezulta in utilizarea redusa a chiturilor de rosturi / adezivului.
  • Gresia lucioasa de perete necesita mentenanta scazuta.
  • Portelanul este un material mai durabil decat ceramica, si necesita o intretinere mai redusa decat piatra.
  • Placile cu aspect de cherestea sunt mult mai practice, comparativ cu lemnul veritabil, si arata grozav!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.