Modele de dormitoare pentru casa visurilor tale

Chiar dacă dormitorul este un spațiu privat care va fi văzut de mult mai puțini oameni decât living-ul sau bucătăria, ar trebui să fie un sanctuar la fel de elegant. Indiferent dacă doriți un design tradițional sau un refugiu exotic, veți găsi în prezentarea noastră, modele de dormitoare pentru a crea camera visurilor dumneavoastră. Cel mai probabil, nu aveți nevoie de o remodelare completă pentru a oferi un nou aspect dormitorului dumneavoastră.

Modele de dormitoare –  Stilul MODERN

Modern este un termen de design larg care se referă de obicei la o locuință cu linii clare. Este folosită o paletă simplă de culori, ce utilizează materiale care pot include metal, sticlă și oțel.

Designul modern are un simț al simplității în fiecare element, inclusiv în mobilier. Un cuvânt folosit în mod obișnuit pentru a descrie stilul modern este elegant. În modelele de dormitoare ce adoptă acest stil, nu se folosesc o mulțime de accesorii și se evită supraaglomerarea camerei.

Stilul CONTEMPORAN

Modern și contemporan sunt două stiluri utilizate frecvent interschimbabile. Contemporanul este diferit de cel modern deoarece descrie designul actual.

Diferența principală care separă stilul de design modern de cel contemporan este aceea că modernul reprezintă o interpretare strictă a designului care a început în secolul al XX-lea. Stilul contemporan, pe de altă parte, este mai fluid, cu o mai mică aderență la un anumit stil. De exemplu, modelele de dormitoare ce adoptă stilul contemporan pot include linii curbate, în timp ce designul modern nu.

Modele de dormitoare – Stilul MINIMALIST

Conceptul minimalist este unul foarte popular în Australia. El se aseamănă cu stilul modern, dar este mult mai simplificat decât acesta.

Paletele de culori sunt neutre și aerisite; mobilierul este simplu și raționalizat, și nimic nu este excesiv sau viu colorat în accesorii sau în decor.

Modelele de dormitoare ce adoptă stilul minimalist sunt în cele din urmă definite prin funcționalitate și prin linii ultra-curate.

Modele de dormitoare – Stilul INDUSTRIAL

Stilul industrial, așa cum sugerează și numele, se inspiră dintr-un depozit sau dintr-o mansardă urbană.

Există un sentiment de neclaritate neterminată în multe dintre elementele folosite, și nu este neobișnuit să vedeți cărămizi expuse, conducte și lemn. Un model de dormitor, cu tematică de design industrial, ar fi o mansardă renovată dintr-o fostă clădire industrială.

Sunt specifice la tavanele înalte, cheresteaua veche și corpurile de iluminat din metal, cu mobilier funcțional redus. Este posibil să existe una sau două bucăți de artă abstractă sau de fotografie pentru a adăuga o pată de culoare într-o schemă de culori neutre, derivată din materiale primare cum ar fi lemnul și metalele.

Stilul MID-CENTURY MODERN

Acest model de dormitor este o revenire la stilul de design de la mijlocul anilor 1900 – în special pentru anii 1950 și 60. Există o atmosferă retro nostalgică în designul modern din secolul al XX-lea și, de asemenea, unele elemente de minimalism.

Funcționalitatea sau „lipsa de agitație” au fost tema principală pentru designul de la jumătatea secolului. Accentul se pune pe forme naturale sau organice, cum ar fi scaunul în formă de „ou”, desene sau modele simple și ușor de utilizat și fabricări simple. Acesta completează cu ușurință orice interior.

Modele de dormitoare – Stilul SCANDINAV

Stilul scandinav acordă un omagiu simplității vieții din țările nordice. Mobilierul acestui stil se simte de multe ori ca o operă de artă, deși este simplu și subevaluat. Există funcționalități în mobilier împreună cu câteva linii interesante, multe dintre ele având o influență sculpturală.

Alte caracteristici comune includ palete de culori albe, alături de incorporarea elementelor naturale, cum ar fi lemnul de tip presat, materialele plastice strălucitoare, aluminiul emailat, oțelul și pardoseala din lemn. Apariția petelor de culoare, adesea vine de la folosirea artei, a amestecului de fibre naturale, a blănurilor sau a unei singure bucăți de mobilier.

Iluminatul, se face mai mult pe cale naturală, decât prin accesorii, iar mobilierul funcțional caracterizează modelele de dormitoare scandinave.

Stilul Tradițional

Stilul de design tradițional oferă detalii clasice, mobilier somptuos și o abundență în accesorii. Este înrădăcinat printre sensibilitățile europene.

În modelele de dormitoare tradiționale, adesea se optează pentru lemnul finit, palete bogate în culori și o varietate de texturi și linii curbate. Mobilierul are multe detalii, ornamente și materiale, cum ar fi catifeaua, mătasea și brocartul, care pot include o varietate de modele și texturi.

Există profunzime, stratificare și dimensionalitate în cadrul celor mai multe modele de dormitoare tradiționale.

Stilul Rustic

Designul rustic este provenit din inspirația naturală, utilizându-se elemente crude și adesea nefinisate, inclusiv lemn și piatră.

Designul rustic poate include accesorii din exterior cu emulsii de căldură din design și detalii arhitecturale care pot include elemente cum ar fi plafoanele boltite și împodobite cu grinzi de lemn sau podele din lemn recuperate.

Multe modele de dormitoare inovează acum designul rustic cu mobilier și accesorii mai moderne.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.