Man Island – Studio în stil industrial masculin, realizat de Beelive

Man Island cel de-al treilea studio din proiectul Weiss, precum sugerează și numele se remarcă printr-un caracter masculin puternic, integrat într-o amenajare în stil industrial.

Anca Fetcu Lupu, designer si Ioana Daniel arhitect sunt duo-ul creativ perfect, iar de peste un an colaborează în formula Beelive. Background-ul asemănător, însă totodată diferit, le ajută să se completeze perfect și să realizeze proiecte “out of the box.”

În ceea ce privește background-ul fiecăreia: Ioana este absolventă a Universității de Arhitectură, cu studii realizate atât în România cât și în Germania și o experiență de 12 ani în proiectare. Anca este specializată pe design de obiect, studiând în România și peste hotare, în Anglia, cu o experiență în design de produs și design graphic de 12 ani.

Background-ul solid le ajută să înțeleagă la un nivel profund nevoile clienților lor, chiar și când aceștia nu știu să le formuleze precis. Reușesc să citească printre rânduri și să vină cu soluții creative în care îmbină elementele custom cu cele noi, găsite pe piață.

Man Island


Man Island este un spațiu care face parte din proiectul Weiss. Proiectul de pe Str. Michael Weiss include patru studio-uri aflate în același imobil din centrul Brașovului. Clientul și-a dorit să amenajeze spațiile în vederea închirierii în sistem booking/airbnb, poziționat pe segmentul high-end/premium. Acesta a fost target-ul, adresat în mod deosebit expaților.

Clădirea situată în centrul istoric, este foarte veche, iar spațiile în general în aceste clădiri sunt mici și înalte, grupate în jurul unei curți interioare. Lucrarea a fost preluată când spațiul era în stadiul de șantier, la roșu, fiind integral decopertată. Arhitecta, respectiv designer-ul au profitat de înălțime, de grinzile vechi, de întreaga istorie a casei. Acest lucru le-a restricționat pe alocuri (nu le-a permis recompartimentarea spațiilor), însă le-a lăsat să valorifice înălțimea clădirii.

Au ales să confere o personalitate apartea fiecărui spațiu în parte și întrucât inspirația (venită din background-ul beneficiarilor, care au trăit mulți ani în Londra) a fost cultura britanică, au denumit studio-urile: The Loft, Pop Art, Man Island și Her Island. Fiecare dintre ele prezentând o abordare stilistică complet diferită.

Pentru Man Island, cel de-al treilea studio din proiectul Weiss, precum sugerează și numele, abordarea aleasă a fost una profund masculină. Gama cromatică compusă din tonuri închise și elemente metalice sau de beton accentuează conceptul.


În baie, finisată cu Magma Black și Starwood de la Porcelanosa se continuă paleta cromatică inchisă, completată cu accente de lemn. Lipsa luminii naturale a fost suplinită prin profilele verticale luminoase și oglindă mare, realizată custom de Anca (din colecția by Anca Fetcu). Într-o mică nișă a fost integrată o zonă de bucătărie, în care se distinge blatul din lemnul regăsit și în restul amenajării, care conferă o dimensiune tactilă.


În dormitor, unica cameră separată prin usă piesa de accent este un dulap metalic antichizat turquoise, completat de scaune metalice galbene și o masă metalică cu blat de lemn. Lemnul este prezent atât în decorațiuni, cât și în grinzile originale de la nivelul tavanului, care au fost recondiționate.


În ceea ce privește corpurile de iluminat, un element important al amenajării, au ales lămpi suspendate supradimensionale negre, care unifică întreaga amenajare. Pentru a crea un centru de interes focal, de asemenea interactiv, în zona mesei au optat pentru lampa “slash lamp” a designerului Dragoș Motica pentru Ubikubi, creată pentru a fi spartă. În momentul finalizării Men Island, Anca a spart betonul lămpii, ca un gest inaugural.
Plăcuțele metalice de la capătul patului și tapetul cu imaginea realizată de Bansky sugerează șarmul londonez și subliniând în același timp caracterul masculin.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.