Kartell by Laufen – Culori și design mereu în tendințe

În prezent, anii 1970 au o influență semnificativă asupra designului vestimentar și de interior, iar aceste tendințe se resimt și în camera de baie. Deși nu se dorește o revenire la schemele de culori țipătoare și contururile agitate care au definit respectiva perioadă, trăsăturile anilor 1970 în materie de design au fost reinterpretate și aduse în actualitate.

Conceptul de culori modulare și vocabularul estetic simplu, mereu la modă, al colecției pentru camera de baie Kartell by Laufen reprezintă o abordare modernă a culorilor, în timp ce se respectă principiile bunului gust.

Mai mult decât oricare altă încăpere a casei, baia este compusă din două tipuri diferite de elemente. Există elementele mobile sau articolele ce pot fi schimbate cu ușurință, cum ar fi polițele, scaunele și accesoriile, și mobilierul montat semi-permanent sau chiar permanent, cum ar fi lavoarul, cada sau dușul. Acestea din urmă sunt înlocuite, de obicei, după o perioadă mai mare de utilizare și cu un efort semnificativ.

Această caracteristică distinctă a băii a reprezentat inspirația pentru compania italiană de design Kartell în colaborare cu brandul elvețian Laufen, în scopul creării unei colecții complete pentru baie. Cele două companii au cooperat pentru dezvoltarea unor elemente ce pot fi adaptate cu ușurință în spațiul băii. Așa a luat naștere Kartell by Laufen, o gamă diversă, cu piese ce permit o abordare liberă a amenajării spațiului. Rezultatul este o baie cu linii simple, minimaliste, dar cu ușoare accente cromatice retro.

Design și nuanțe subtile pentru obiectele sanitare

Laufen a abordat un design geometric cu linii bine definite pentru colecția Kartell. Folosirea materialului inovator SaphirKeramik a facilitat crearea unor obiecte sanitare ce au o funcționalitate sporită și un aspect minimalist, chiar simplist, însă atemporal.

Există mai multe opțiuni de nuanțe pentru obiectele sanitare, însă niciuna stridentă. Scena cromatică este cedată accesoriilor și unităților de mobilier din aceeași colecție Kartell. Lavoarele și WC-urile sunt disponibile în nuanțe precum alb și negru mat sau lucios, grafit și gri, iar  lavoarele freestanding sunt disponibile în combinații de alb și negru, dar și în variante gri mat, alb mat, alb lucios sau negru lucios.

Culoarea, lumina și transparența conturează emoțiile

Brandul italian Kartell și-a pus amprenta pe colecția cu același nume prin obiectele de mobilier și accesorii (oglinzi, polițe și rafturi, lămpi, portprosoape, savoniere și pahare), confecționate din sticlă acrilică, în diferite culori, cu aspect semi-transparent. Acestea aduc un aspect vesel și complementar în băile Kartell by Laufen, cu accente retro subtile.

Cu un design mereu în tendințe, elementele de mobilier sunt disponibile într-o paletă largă de culori: cupru, auriu, argintiu, ocru, verde smarald, roz pudră, gri fumuriu sau portocaliu Tangerine. De asemenea, există variantele de alb sau negru, pentru cei care își doresc o baie mai simplă, fără culori.

Mobilierul pentru camera de baie creează armonie

Gândit într-un stil modern minimalist, mobilierul pentru baie Kartell by Laufen se integrează natural în această colecție. Variantele cromatice echilibrate ale obiectelor sanitare permit crearea contrastelor și a accentelor cu ajutorul mobilierului de baie, ce au o coloristică mai îndrăzneață. Laufen a optat aici pentru galben muștar, gri pietriș, albastru-gri, ocru, gri închis și alb mat.

Mobilierul de lavoar și dulapurile pentru depozitare au un design ergonomic, ce permite instalarea acestora inclusiv în băile mici, de oaspeți.

Cameleonul camerelor de baie

Designul simplu și minimalist al obiectelor sanitare din colecția Kartell by Laufen asigură o funcționalitate sporită băii. În contrast, mobilierul de baie și accesoriile din sticlă acrilică subliniază personalitatea cameleonică a camerei de baie și, cu ajutorul culorii, luminii și a transparenței lor, o transformă într-un spațiu senzual și emoțional.

Dacă se dorește o reînnoire a ambientului pentru a actualiza stilul de design, aceste elemente pot fi schimbate cu ușurință.

Colecția Kartell by Laufen oferă soluții complete pentru o baie cu accente retro reinterpretate ce aduc în ambient nostalgia anilor 1970. Contrastul cromatic, calitatea superioară și designul simplist sunt trăsăturile caracteristice acestei colecții deosebite, semnate de designerii internaționali Ludovica și Roberto Palomba.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.